Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: пробиотици  (Прочетена 11048 пъти)

desi82

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
Re:пробиотици
« Отговор #20 -: 04-04-2011, 13:06:04 »

Веско ти прецеждаш ли млякото преди да го загрееш? И след загряването ли добавяш пробиотика?
Активен

vesselin777

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 364
  • what noone knows - nobody sees
Re:пробиотици
« Отговор #21 -: 04-04-2011, 16:30:35 »

 Не го прецеждам. Точно това имах предвид, нали пребиотиците им трябва целулоза, а в този Лактофлор има и пребиотици.Отделно, таратора ми е доста по-вкусен с непрецедено мляко. Все едно съм добавил млени ядки. Иначе си купих си стартерна култура на Дафлорн, ама май скоро няма да и дойде времето. 
Активен
"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Дж. Кришнамурти

bpa

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 694
Re:пробиотици
« Отговор #22 -: 04-04-2011, 16:54:35 »

Питах днес продавачката в един здравословен магазин, и тя ми каза, че нейна колежка пробвала да подкваси с пробиотици мляко, и не успяла...И двамата стигнахме до извода, че определено живата закваска от мляко си е по-ефективна, и по-евтина  :Confus_3: :Content_4 - emotloader:
Активен
Винаги има и друг начин !

Провежда се лекарски конгрес. Става председателя и започва речта си с патос
-Колеги,ние лекарите имаме много врагове на този свят...
Чува се глас от залата
-И още повече на оня свят

mauna_bg

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 55
Re:пробиотици
« Отговор #23 -: 15-04-2011, 10:50:36 »

Веско колко точно капсулки "Лактофлор" сложи в млякото, доколкото видях ядките и водата са в съотношение 1:6 (100 гр. ядки и 600 мл вода) :peperudi:
Активен
Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.

vesselin777

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 364
  • what noone knows - nobody sees
Re:пробиотици
« Отговор #24 -: 22-04-2011, 10:42:37 »

От лактофлора слагам три капсули. На Дафлорн стартерната култура определено е по-добра. При това преди да ги сипя при млякото ги разтварям с малко вода или ядково мляко и ги оставям да преседят около 10 минути. После в топлото мляко и завивам буркана за около 12 часа.
 Абе обмислям да направя клипче и да го кача във Vbox, ама да видим.......

Активен
"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Дж. Кришнамурти

Theodora

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 991
Re:пробиотици
« Отговор #25 -: 22-08-2011, 10:24:21 »

Да се похваля и аз с първото си кисело мляко. Направих го с 3 капсули Лактофлор на 1 буркан накисната соя. След 12 часа на стайна температура го погледнах и реших че не е станало нищо, понеже си беше рядко като прясно мляко. Изпих около половината и другото го забравих в хладилника за 2 дни. Като го погледнах беше странно - отгоре се беше утаила рядка прозрачна жълта течност а отдолу нещо гъсто  :surpris_23:
Не миришеше на развалено, така че излях воднистата течност и опитах гъстото и...бях изумена! Имаше сладникаво-кисел плътен вкус, подобно на някакво кремче!  :Content_22: Не знам дали това е киселото мляко за което всички говорят, но каквото и да е, е супер яко!
Активен
Psychonaut
 

Страницата е създадена за 0.093 секунди с 23 запитвания.