Добро филмче наистина
Вярата е мощно оръжие и никога не бива да се подценява (както и обратното де
). Все пак надали само с чисти мисли и лъчиста вяра ще можем да препрограмираме генотипа си както ни е удобно, но поле за опити има
Лично аз приемам, че при определени условия човек може да направи много неща със силата на волята/мисълта/вярата си, включително и описаното в клипчето.
От друга страна това откритие пък циментира доверието ми в Дарвиновата еволюционна теория или по-скоро в Съвременната еволюционна теория, в чиято основа лежи Дарвиновия труд. Именно промените в средата и съпътстващите мутации, независимо от причината, която ги е старирала (условия на живот или мисловна дейност
- условие, валидно според мен само за човека) и последващото закрепване на измененията чрез поколенията посредством естествения подбор са довели до днешното биологично многообразие.
Засега за мен само тази теория дава едно цялостно и ЛОГИЧНО обяснение на съществуващите биологични форми, а и показаното в клипа по никакъв начин не го оборва, напротив.
В тази връзка си направих труда да си припомня и тезите на "другата страна"
- изчетох отново доста стаии в които уж се разбива на "пух и прах" Дарвиновата теория за еволюцията, но само пух и прах остава след прочита. За съжаление, колкото и увлекателни четива да са, те не дават отговорите, които дава еволюционната теория, нито пък имат стройната й логика.
А може и да не съм дорасъл да разбера "разбивачите", знае ли човек?
Разбира се това мигом става буквално на "нищо" ако намесим висши сили, например Бог.
Той веднага става логично и приемливо обяснение за всичко, което засега няма отговор (поне такъв, приемлив за науката) - човек не е произлязъл от маймуната или от някакъв си там общ прародител, а винаги си е бил такъв, разумен и неподатлив на еволюция. По различно време на Земята са живели различни видове защото такава е била волята му
Ако реши - ще ни дари с възможнстта да Го прозрем и разберем, а оттам до чистата енергия и сливането с Космоса е една крачка.
Между другото Дарвиновата теория е емпирично изведена...
Но... нека духът властва над материята, макар, че според мен те са едно цяло!
Възможно е малко грубото ми материалистично мислене да е плод на неосъзнато несъвършенство в мен (то кой ли е съвършен
), но с повечко сурова храна и медитация се надявам скоро да надделея над тази материя и духът ми да може когато му кефне да се шири на воля
Но едно е сигурно - ще мисля позитивно и ще пренареждам гените си. Плаши ме обаче мисълта няма ли по този начин да стана едно мислещо ГМО?
Успех на всички и ... повечко позитивни мисли.