Прекрасно , beelee , да, един добър пример в това отношение !
Разбира се , трябва да се отчете , че има хора , които не биха отделили време , а и не на всеки му идва "отвътре" да "сътворява" сам подаръците си . На мен би ми се искало обаче поне да намерят начин да подразберат какви са вкусовете на този , който ще получи подаръка, за да изпита и той някаква радост от това. Защото ако подариш на духовен учител ловна пушка и комплект тротилови шашки , едва ли ще бъде разпознато от него като подарък ..
За мнението ти за религията - бих казал - доста напредничаво за годините ти
По отношението на даването на пари на църквата бих приложил мнението на един наш любим земляк - бай Ганю : " Имал си пари -дал си .. "
Но не трябва да се забравя за една особена група от нашето съсловие, оная ,която се издига и обогатява ,прегърнала греха и антиморала. Тези хора имат гузна съвест и някои от тях , си внушават,че правейки от време на време подаръци на църквата , Бог ще си затвори очите за някои от постъпките им. ( вика му се индулгенция на запад ) Като си мисля - такива хора е по-добре да дават , от колкото да не дават.
все нещо ще достигне до нуждаещите се..
Когато се говори за християнството винаги трябва да се отграничава католицизма и православието. ( за евангелизма и другите псевдоавторитетни-лутеранство,калвинизъм,анабаптизъм и прочие разклонения да не говорим) Ако православната крие в раклата си някой и друг мръсен потник , другите имат цял склад .
(напр. католиците "узакониха" браковете между гейове / не съжителстването, а брака!/, побратимиха се с масоните, имат собствени банки,цели корпорации, акции в оръжейния, тютюневия бизнес,както и в производството на противозачатъчни ...За инквизицията и индулгенциите също знаем, за папата-наместник на Бога също сме чували..
Съмнително е Исус да е имал точно такива мечти ..
)
Информация има в изобилие, но да не се отваряме пак на тая тема. Тя не е приоритетна в този форум.