за първи път чувам това твърдение,че дядо Коледа е измислен,или ако не измислен,то поне пропагандиран от кока-кола,не знам,може и да е така,но с интерес бих прочел някакви мнения или статии по въпроса,явно вие сте чували повече от мен за това
ясно е,че корените са му дошли от Николаус и че кока-кола не са измислили топлата вода,но това и няма чак толкова голямо значение.като дете винаги съм чакал със затаен дъх празника(за разлика от повечето форумни герои аз не съм израстнал с дядо Мраз,млад и зелен съм
),беше много по-голямо пиршество за фантазиите,мечтите и напълно материалните придобивки от рожден ден или който и да е друг празник.Коледа има своята прекрасна магия за много от възрастните,не мисля,че в момента даже е толкова силно свързан с християнството,пример за това е Япония-превърнал се е в национален спорт и въпреки пошлите консуматорство и комерсиализъм,които са в същността му в момента,този свят християнски празник прави милиони хора по-щастливи и ги кара да се замислят по какъв начин да зарадват най-близките си,пък и икономиката върви
като теглим чертата виждам повече преимущества да се празнува,от колкото не,в крайна сметка е въпрос на личен избор и мироглед,но според мен си направил голяма грешка,като си лишил дъщеря си от вярата и в Коледа,защото това са едни прекрасни емоции за всяко едно дете,от личен опит говоря
и между другото аз нямам никакви проблеми да чета постове на латиница,стига да не са прекалено дълги,но в твоите мнения във форума,въпреки че изказваш едно разумно мнение,то почти винаги е пълно с фрапантни грешки.и останалите доста грешим,но при теб е тенденция,вероятно не ти се занимава да проверяваш поста си и си имаш много други неща на главата,освен да пишеш в някакъв форум,но от известно време ми се иска да ти го кажа,нищо лично
и бтв някой беше те питал дали аватарът ти не е от 'смело сърце',аз също си мислех,че е от там