bra, и твоят дневник съм чела. Ти също си ми мотиватор и моля да помагаш . Особено в захранването. Мислиш ли, че настоящите килограми на човек имат значение при гладуването?
Примерно един човек 75кг и един човек 85кг (при равни други условия) ако започнат гладуване - на човека, който тежи 85кг ще му бъде ли по-леко по време на гладуването в сравнение с този, който тежи 75кг?
Благодаря за комплимента
Радвам се, че съм ти мотиватор.
А по въпроса - добре и точно са се изказали всички преди мен, аз само леко ще обобщя -
няма значение кой колко тежи преди гладуването - по-леко ще му е на този, който има по-малко отрови в килограмите си, защото ако този, който има 75 кг, има 10 кг отрови в себе си, ще му е доста зле, може дори да му се наложи да прекъсне гладуването на 7-мия ден, защото няма да успее да ги изхвърли всичките, и ще започне да му става адски неприятно. И обратно - ако другия, който е 85 кг, е доста по-чист, ще си изкара доста по-леко гладуването.
Иначе схващам и по друг начин твоя въпрос - ако говорим за оцеляване, ако ги захвърлиш тези двамата някъде без храна, би могло да се каже, че по-тежкия след като има повече резерви, би могъл да изкара и да оживее повече време, но в нашия случай не говорим за това, нали
И другото важно нещо - хубаво е още отсега да си спретнеш списък-меню по дни и часове за захранването, за да не се чудиш в последния момент какво да изядеш, защото точно в такива случаи стават много кофти преяждания с неподходящи храни - когато човек е подгонен от вълчия глад при захранването, и няма готова подходяща храна
За захранването има доста писано, и то не само в този форум (но в този форум има поне 3 добри схеми на захранване, които ще ти свършат работа). Важните принципи са няколко :
- започва се винаги с по-леката и по -лесно усвояема храна - на първо място това са плодовите и и след това зеленчуковите сокове, след това цели плодове и зеленчуци, и чак след това другите неща, които ядеш (в нашия случай кълнове, семена, ядки, а в краен случай и варива-оризови,бобови и т.н)