аз цигарите ги спрях от раз, но и пушех малко -2 или3 на ден а понякога и не палих никак, ако нямаше начин да се поглезя и да седна спокойно с кафето а и да не се притеснявам че има непушачи наоколо или бързам, изобщо накрая се оказа леко отказването
за ниското кръвно (както и за периода на отказването) тук в Италия някои си консумират ликвириция, средиземноморско растение, което се познава и ползва от древноста и се ползва в рецепти от билки, извлича се екстракт или се суши и корена мисля, натурална и без прибавки е черна на цвят, сладка, става на пръчици които се смучат (казват, че помага и жеста който е като с цигарите) или на бонбони, аз аз доста си я консумирах от преди да реша да спирам с цигарите заради кръвното и помагаше.
чистата ликвириция е тръпчиво сладка, вдига кръвното като кафето или разните капки и лекарства, но без другите ефекти, няма вреди с нея, само ако хапнеш повече е леко разхлабителна, не знам дали има доста калории, но е трудно да прекалиш защото е силна на вкус и бавно се топи в устата
ако в България няма и искаш да опиташ (da opitate) мога да пратя, тук се намира лесно, в почти всяко добре заредено кафе я има до касата заедно с бонбони и дъвки, но само някои марки е чиста ликвириция