Попаднах на нещо интересно за котките.На английски е,но като го пусна през гугъл преводач,горе долу се разбира.Все едно пиян тайландец се е учил да пише на английски
На кратко,става въпрос,как да върнем котките си към тяхната естествена и истинска храна - суровото месо!
Те са хищници все пак,за разлика от нас!
http://www.rawfedcats.org/
На повечето домашни котки ако им дадеш сурово месо няма и да го погледнат. И те, горките, са станали като нас - ядат боклуци, разболяват се и умират рано. Парадокс е, че масово животинските консерви съдържат максимум 10% месо, докато ние нехищниците се храним предимно с това.
Тази статия за лъвицата-вегетарианка и аз я четох и достигнах до следния извод. След като лъвчето е било отгледано заедно с другите животни и захранено с тяхното мляко, то ги е възприело един вид като родители. Това го е накарало подсъзнателно да забрави инстинктите си на хищник. Поне аз така си го обяснявам. По тази логика излиза престъпление да ядеш животното, с чието мляко си бил захранван, защото все едно изяждаш плътта на собствената си майка. Много деца (включитено и аз) не са кърмени, а са приемали адаптирани млека, които са на основата на краве мляко... Но много се отклоних от темата...
Не е редно да затваряме животните по апартаментите и едва ли не да им заповядваме да живеят по нашия начин, да се хранят със същата храна. Това не са грижи и любов, това е друг вид експлоатация за нашето собствено удоволствие. И аз имам куче и котка, не мога да ги изхвърля, но в бъдеще животни не мисля да взимам ако живея в апартамент. Приятелчета са, развеселяват те, успокояват те, лекуват те, но все си мисля че не са достатъчно щастливи, защото не са си в естествената среда.
Кучетата са интересни животни - сами са дошли при човека и от хищници са се превърнали във всеядни. Цялата им еволюция като отделен от вълка подвид е свързана с човека, така че те завинаги ще си останат сред нас. Не е редно, обаче, да бъдат държани в апартаменти, връзвани на каишки, а после озлобявани и захвърляни на улицата.
Котката никога няма да бъде напълно опитомена. Може да мърка, да се гали, да спи по цял ден, но това си остава едно самостоятелно, полудиво и гордо животно. Идва при нас, когато нейна милост реши.