Ау Свветльо, супер , отправям се към магазина да печеля и аз
Искам леглото и чантата за път
писах писах и се затри всичко.... много ме е яд, цял ферман си беше
В кратце, имам коте на 6 месеца.
Преди съм гледала също котка ( котаракът на котараците)
Когато го взехме, 87 година е ясно че нямаше и помен от специализирана храна за котки, цял живот сме го хранили с варена риба и месо,ядеше и зеле, тиква и царевица.Беше си в прекрасно здраве, почина на 18 години , получи инсулт според вета.
Според сегашните разбирания и нововъведения, котките (че и кучетата) трябва да се хранят
изключително с гранулирана храна.Истинско месо, хляб , зеленчук според 100 % от ветеринарите с които съм говорила им вредят... На зъбите, на храносмилателната система, на какво ли не.... та се чудя как едно време оцеляваха животните непомирисвали такива храни.Много ми прилича на проблема с човешкото хранене...всичко пакетирано, витамините в бурканчета, фибрите във флейксове....
после ще дописвам, има и още
п.п: а забелязали ли сте, дали животните ви се пристрастяват към определан марка/вид храна?
Според мен им блъскат някакви от сорта на глутамата.На вкус гранулите са ми като бульон на Маги примерно.Солени, мазни и си имат този специфичен вкус на мононатрив глутамат.Открила съм само едни без сол, Hill`s