Привет!
Решението да спра кафето го взех много импулсивно и неочаквано за мен самата.Винаги съм твърдяла,че от всичко мога да се откажа и мога без всичко,но без кафе умирам.Сутрин,първата ми работа беше,да си направя много силно късо кафе,което изпивах на екс.Само така се оправях.Ако евентуално пиех кафе дори и 30 мин след ставане,това ме обричаше на непоносимо главоболие цял ден.С ниско кръвно съм и доста често изравнявах и границите,така че кафето ми беше супер необходимо.Бях го ограничила само сутрин до едно на ден и много рядко пиех второ.След като се сблъсках с куп болести,почетох доста инфо,реших,че ще го спра.Първите два-три дни бяха кошмарни.Непрекъснато ми се лежеше,нямах сили за нищо,спеше ми се,беше ми лошо,а главоболието беше ужасно.Вместо кафе увеличих количеството на приеманата топла вода с мед и лимон,пиех зелен чай с лимонена трева и продължих да си пия по 2-3л вода дневно.Вече ще станат 3 месеца и твърдя,че дори и не ми липсва.Началото винаги е трудно,а миризмата на кафе е адски съблазнителна,но усилията си струват.Вече не съм зависима от него.Много интересно е,че кръвното ми се нормализира и не доближавам границите.
Пожелавам успех в борбата и вярвам,че ще има такъв!Хубав и усмихнат ден на всички!