Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Соево мляко > тофу  (Прочетена 7772 пъти)

com_pot

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 310
Соево мляко > тофу
« -: 05-06-2013, 12:58:32 »

Здравейте, рецептионисти!

понеже ми се намира една соя в къщи и съм решила да видя дали мога да я направя на тофу. Проблемът е, че не намирам свестни рецепти, та ако някой знае такава, да казва!

Засега идеята ми е следната - ще накисна соята за едно денонощие, след което ще разбия зърната с вода в блендер да стане на соево мляко. До тук - лесно.

Сега, от тук са въпросите - да го сваря ли или да го пресека сурово? За пресичането смятам да ползвам лимонов сок.

Приемам идеи и съвети :-))
Активен

Kalia

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 274
Re:Соево мляко > тофу
« Отговор #1 -: 05-06-2013, 14:37:06 »

А соята да не е ГМО? :pensif_29:
Активен

com_pot

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 310
Re:Соево мляко > тофу
« Отговор #2 -: 05-06-2013, 21:12:08 »

Ако е ГМО е био ГМО, при това сертифицирано  ;-))
Активен

nortifox

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 158
Re:Соево мляко > тофу
« Отговор #3 -: 05-06-2013, 21:31:49 »

След като соята е вече на мляко слагаш го на котлона и бъркаш постоянно до преди завиране и махаш от котлона.
В гергир постилаш голям тензух и прецеждаш. В него ще остане окарата която след овкусяване с копър,чесън,лук,лимонов сок ,сол , черен пипер и нещо друго по твой вкус става чудесна разядка.
Така полученото прецедано вече соево мляко се пресича с лимон.
Сока на един лимон се смесва с 150-200 гр. вода и от 50см. височина се налива на тънка струйка ,а с другата ръчичка се бърка постоянно .
Остава се захлюпено с капак във фурната и след 2-3 часа се появява
сурватката,това показва че е готово за прецеждане в тензуха и после се претиска с тежест ако искате да е по твърдо.
Аз като го прецедя за 1час в тензуха слагам вече Тофуто в пласмасова котия която е надупчена от доло за доизцеждане като преди това наръсвам със сол отдоло и отгоре и претискам за една вечер.Рецептата за готовото вече тофу да е във вода и всеки ден да се сменя водата и така една седмица.Но аз си го извадих от кутията и след 2-3 дни нямаше и помен от него.Нарязах го на филийки и ръснах самардала. Става добро на вкус.БОН  АПЕТИ.
Активен

com_pot

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 310
Re:Соево мляко > тофу
« Отговор #4 -: 06-06-2013, 14:10:36 »

Благодаря!  :Content_14:
Активен
 

Страницата е създадена за 0.076 секунди с 22 запитвания.