Светльо,
мислех да ти драсна на лични, но после реших, че тук може да е по-удачно ако някой градски/селски от града до мУретУ (Бургас-а) реши да се включи в последствие
Когато работех преди в корабната компания, имахме едно магазинче, което продаваше природосъобразни неща.. От тях взимахме сурова елда за руските кораби, които си поръчваха по 10-20кгма. Магазинчето се намира по една от пресечкките на богориди, като вървиш нагоре в посока Републиканска. Не си спомням точно улицата, но може да тръгнеш и по обратния път. Ако идваш по републиканска, някъде 2-3 пресечки преди тя да се пресече с Богориди (ако пак не са сменили името), магазинчето е в пресечката от дясната страна на улицата. Малко е, но имаше доста интересни нещица, книжки за диабетици и т.н.
Тогава, разбира се, не съм търсел конкретно сурови продукти, но имаше странни неща като пчелно млечеце (вече го има и в Пикадили), различни билкови чайове и т.н. Не знам дали съществува още това магазинче, но нашата шипшандърска компания ги поддържаше много здраво с редовни поръчки за количества елда. А знаеш елдата как бързо и лесно покълва, не е претенциозна и е тъпкана с какво ли не, полезно за нас
Ще попитам колегата за точен адрес (ако и той си спомни, защото е в UK сега), но дори и да не се получи, мисля, че тези ориентири ще те насочат достатъчно добре..
3тата пресечка преди Богориди в дясно и магазинчето е на няколко метра надолу по пресечката пак от дясната страна в нова кооперация.
Другото, което се замислям е, ако се намерят и други градски и не градски, може би е добре да се организирате и да си поръчвате количества по Интернет. Естествено добре е да е някой близък онлайн магазин, който да предлага такива суровоядни продукти. Ще излиза естествено по-скъпо, но все пак е вариант.
За града на мечтите (Бургас), наистина много трудно ще има какво да добавя, освен факта за онова прословуто кафе, което само в Бургас го продават (няма го дори в столицата) на скромната цена от 85лв за чашчица, дето после не се мие ами я подаряват направо на консуматора.
))))))
Мутри до дупка, капани до безобразие, цени на "гьотере" и приятели ти викат "Аркадаш"
Единствената добра страна за нас с половинката беше близостта до "боровата горичка" към созопол, къмпинг Градина, и т.н южно черноморие. В крайна сметка се оказа, че живеейки на брега на морето, и ние отивахме на море (30-100км) път до плажа
Относно пикадили, може да опиташ да поговориш с управителя и да попиташ за снабдяване с някакъв продукт. Ние преди сме правили "трансфер" на стоки от Варна към БС,но не знам до колко управителят ще е същия разбран младок, който разбира от търговия и му сече пипето. Иначе сурови ядки има навсякъде, но са най-вкусни от на "баба двора". Това, което съм си мислил наскоро (ако живеехме пак в БС) беше, че щях да си намеря някоя баба и дядо в близките слеца (маринка, извор, горица, твърдица, айтоския балкан) и да си им плащам на тях за домашни зеленчуци. Знам, че няма да е лесно, но това за мен е най-добрия вариант. Ако ли пък не, щях да направя като дядо ми на времето. Харесал си малка площадка човека в балкана на около 30-40 минути път с кола и си направил лозе там. В последствие му го оставили на него, но той се спомина от цигари и алкохол.
Ако ми дойде друга идея, ще свиркам непременно. Не стига, че сме градски, ами сме и от една партия със Суровата Бюлетина. Ако искаш може да подадем в парламента документи да ни обявят официално. Вместо бюлетина дори мисля да се гласува с листо от Маруля
(извини ме марулке). Така поне няма да има отпадъци в края, и който не гласува - приятно похапване.
Benato, само да допълня за девите (май и аз съм такъв, доколкото половинката така ме оприличава), че са и красиви, и умни, и таланткиви, и всичко им идва отруки, и че май ми е умряла циганката дето ме хвали
)
Най-вече, бъдете здрави на всички и МЕРСИ, че Ви има