Здравейте на всички! Извинете ме за нахлуването Четох доста и сега реших да се включа,дано нямате против!! Въпроса ми е какви са вариантите на ядковите млека,само ядки и семена ли включват??..видях че се прави и оризово,може ли да се направи от овесени ядки,жито или други зърнени,ако знаете и кои от тях са подходящи за деца(2год) и най-вече рецепти Благодаря и желая здраве на всички!!!
Здравей!
Обожавам ядковите млека. Правя си най-вече с бадеми и лешници. Накисвам примерно една чаша бадеми вечерта, на сутринта ги изплаквам, слагам ги в блендера като доливам към 3-4 чаши вода.
Пускам за две три минути блендера, докато се смелят добре бадемите. После прецеждам с една торбичка, която си купих за целта. Става и с цедка, но много бавно. Отделям пулпа, т.е. това което остава. После връщам готовото мляко в блендера, добавям около 8-10 фурми и лъжица сурово какао на прах. Става разкошно.
А пулпа го ползвам за бонбони. Но днес ми дойдоха на ум разни други неща и ще опитам да направя нещо друго от него, че бонбоните много ще ми дойдат вече.