Този начин на мислене, че винаги, когато човек е болен трябва да има помощ от вън, дори и във вид на течности е остарял и говори за безпомощно мислене. Всъщност телата ни знаят най-добре как да се лекуват.Лози ,знаеш, тук не става въпрос за мислене
Този принцип, за който казваш, е бил винаги известен на натуралната Медицина почти по целия свят още от древен Египет( лекували са сифилис с глад!) , Вавилон, Индия, Персия, Китай, Тибет -(четиритомният труд „Основно ръководство по медицинска практика наТибет - Чжуд-ши" е написан 4 в. пр. Хр. от Цо Жен Шон.) , през Авицена, Плутарх, през средновековието (Парацелз (1393 - 1541). Луиджи Корнаро (1465 -1566)) , докато не стане почти модерен към 18 век ( Вениаминов, Айзък Дженингс, Струве, Едуард Дюи, Чайн, Синклер.. )
Проблемът е ,че става въпрос ЗА ПАРИ
Светът сега е много различен
Какво печелят индустриите ако хората тръгнат да се лекуват с гладуване?
Затова всичко , което не носи пари, се заклеймява , а лекарите , дръзнали да се противопоставят, не ги чака нищо добро ( особено - в "демократичния" свят
) Нещата са стигнали дотам, че вече с чиста съвест ще те оперират за да ти извадят здрав бъбрек или да ти ремонтират уж болното сърце.. само и само да се източат пари от касата( респ. от застрахователите) И това важи за целият "демократичен" свят. Познати доктори ми разказват за такива кошмари по болниците, че просто не знам как ще си опазя "положителното мислене"
Моя позната ми се оплака наскоро, че я натискали да й оперирват бъбрека. А на нея нищо й няма..просто нещо се видяло на ехографа и почнали да я плашат, че е много болна.. Успокоили се чак когато склонила поне да си направи скъпо струващата процедура -скенер с вливане на контрастно вещество ( ужасяващо токсично изследване, след което можеш да счупиш два Гайгер-Мюлерови брояча, целият светиш от радиация ) Изследването не показало нищо нередно и я пуснали да си върви " по живо по здраво"
Сега тя е в силна депресия ,чуди се какво да прави с радиацията