Да се включа в моята си тема ( въпреки, че според Тихия тя е безсмислена ) , за мен тя има смисъл и може да е от полза някому ( въпреки индивидуалното протичане на процесите в телата ни)
И така
, не се бях разболявала от 3 години , като тогава си спомням, прихванах така нашумелият тогава ,свински грип. Беше ужасяващо изживяване. Отрових се от антипиретици, антибиотици ( след усложнения), НСПВС и бях много зле .
Е и сега бях също толкова зле. С едната разлика,че не взех нищо фармацевтично.
В хронологичен ред : разболях се ,
реших да гладувам , гладувах два дни , влоших се и през цялото време се питах : влошавам се от хода на болестта или от нормалните токсемични кризи на гладуването...? Или се събраха накуп и двете неща? Каквото и да беше това чудо , беше ужасно.
Болки в цялото тяло , температура , кашлица, хрема, 4-5 кратно изпотяване през нощта. Захраних се на третия ден , бях още по -зле. Едната вечер не мигнах и от болки в диафрагмената област. Гърлото ми беше адски червено , болката неописуема. Започнах Тодикамп. Пиех го , мажех външно . Сякаш не ми помагаше така , както ми се и
скаше. Симптомите се наслагваха и аз се влошавах. Получих болки отзад в ребрата , дори се притесних , че може пневмония да развия. Всички около мен ме гледаха със съжаление , че съм се чалнала и отказвам да пия лекарства. Тъпо и упорито ги отказвах , макар да се чувствах много зле. Цялото тяло ме болеше, вадех храчки от всякъде , преминаващи от жълто-зелени до безцветни и обратно.
Тази цялата агония продължи 10 дни.
През цялото време се хранех почти основно сурово( то аз така или иначе така се храня), ядях джинджифил така директно ( облекчава донякъде болка в гърлото ) правих си клизми. Но докато не включих Шуслерови соли 3 и 4 , и Тонзилотрен ( въпреки че много се борех със себе си , но когато видях , че нещата отиват все по на зле се реших ) , едва тогава усетих подобрение.
За страшната кашлица облекчение усетих от изтискан директно сок от черна ряпа.
А генерални изводи , които си направих е , че когато човек е добре е лесно да чете книги и статии за суровоядсвто , гладолечение, соколечение и тъй нататък. И да се самонадъхваш , че е супер лесно да се оправиш така, обаче...
Когато се разболееш, изпробваш всичко и ефекта не настъпва така бързо както ни си иска... хм... малко пренареждаш приоритетите си...Не всичко е такова , каквото изглежда. Няма абсолютна истина .
Не искам да кажа в никой случай , че това не е правилният път.Напротив!
... по-скоро това , че когато нещата опрат до кокала , не е толкова лесно колкото пише.....
Дори сега не съм още излекувана , все още съм с кашлица, хрема и болки в гърлото , но поне вече са човешки и поносими.
Не е лесно оздравяването понякога ( и с лекарства , и без тях)
Важното е да има оздравяване