Искрена, пиене на гореща вода сутрин преди каквото и да е друго, се споменава не само от Дънов, а и от други. Това, което знам аз е, че когато заври водата инертните газове в молекулата излизат и остава един вид празна. Като я изпиеш, тя събира шлаките на мястото на инертните газове. Но проблема е, че след като водата спре да ври, инертните газове лека полека пак се връщат в нея и няма място за шлаката. Тоест трябва да я изпиваш колкото може по-бързо, за да си свърши работата, ако може да е вряла!
Има една хитринка за да си охлаждаш водата бързо, дето я чух от Веселин Орешков (има негови лекции в youtube, ако желаеш) и много се смях задето съм толкова прост, че да не се сетя! Сварява се вода в по голямо количество, примерно 2-3 литра. Веднага като я свалиш от котлона, я пресипваш в стъклени бутилки със здрави капачки на винт. Бутилките ги държиш под наклон и сипваш бавно водата по стената на бутилката, за да не се бълника вътре. Пълнят се до ръба за да не остава въздух, и се затварят с капачките хубаво. Оставяш ги някъде да изстинат че да можеш да ги пъхнеш в хладилника.....слагаш ги в него още малко да се изстуди водата и после пълниш с нея торбичките за лед, които си си купила и бам в камерата! Вече си имаш лед със празномолекулна водичка (като е на лед, нищо не влиза в нея). И сутрин, в чашката с вряла вода си слагаш лед на вкус и пиеш! Туй то, ако не те мързи да го направиш! ...Водата трябва да е толкова чиста, колкото успееш да си намериш ...аз, по неволя съм пил и чешмянка! Та така, на мен сутрешната гореща вода, ми действа като кафе( заради нея, спря да ми се пие сутрин), а отделно че студени напитки не пия, освен ракиджос! Това е, малко дълго стана, ще прощаваш, ама не можах по-накратко.
ааа, нема нищо, че дългичко се е получило!
благодаря за обясненията!
само, дето трябва тепърва да осмисля технологията ти, че малко е хай- на пръв поглед
но може и да я пробвам, само, дето викаш - да не вземе да ме домързи
аз взех от няколко дни да си пия гореща вода, ама добавям обикновен лед.
то колко пък чак толкоз инертни газове ще има в три ледчета.. айде, холан, дет се вика