Здравейте!Незнам дали в този форум дали някой може да ми помогне с проблема ми.Много се надявам защото от доста време се ровя из форумите но немога да намеря нищо по моя случай...Моля някой ако има представа какво може да ми има или поне с какъв лекар трябва да се консултирам.Значи проблема е следния от година ако не и повече имам проблем със ставите.Първо бяха само коленете след няколко месеца се разпространи на лактите,глезените и накрая на китките.Четох много но не намерих нищо сходно с моите симптоми.А те са лека скованост ако се застоя на едно място примерно няма значение прав или седнал(и то от време на време)Няма болка само едно едно неприятно усещане което аз определям като умора(слабост).Не ги пренатоварвам по никакъв начин.На 22 години съм 76кг в отлична форма съм винаги съм спортувал и гледам да се храня максимално здравословно..Не пия не пуша..И другото което е много неприятно много лесно ми изстиват ставите.Примерно тази пролет ходих на велопоход съответно съм по къси гащи.Караме 5-10-15 км целият съм топъл само коленете са ми камък(студени)Все едно кръвообращенито не минава през тях.Същото е като съм на компа в стаята да кажем е 20 градуса а не мен ми замръзват китките и глезените...Ходих на ревматолог пусна ми 6 кръвни теста и нищо...изписа ми някакви хапове и нищо...И пак казвам не усещам болка само умора и лека скованост като се застоя на едно място( прав/седнал)И лесното изстиване на ставите...А съм кален зимата мога кол да изляза да тичам стига да не ми измръзваха ставите.Много се надявам някой да може да ми помогне защото почнах да се плаша вече като взе да се влошава..Моля ако някой може да ми даде някаква информация ще съм му много благодарен!
Здравей!
Не искам да те плаша по никакъв начин, но според мен, е възможно това да са наченки на ревматоиден артрит.
Бях на 20 години когато започнаха болките в китките и пръстите на ръцете ми. Бяха ужасни, не можех да спя от болка, ръцете ми се подуваха и все едно ги дълбаеха някакви свредели. на сутринта не можех да държа четката за зъби. После след раздвиждане преминаваха.
После почнаха болките в кръста, в краката ...и така по цялото тяло.
Днес на 47, все още съм жива, движа се някак си, но страданието продължава...и никакви лекари не ми помогнаха.
Така че, момче, взимай мерки докато си млад. Добре е, че питаш във форум, в който могат да ти се дадат добри здравословни съвети.