Много хора си мислят , че за да постигнеш нещо като подобряване на здравето / пречистване трябва да взимаш, приемаш , тъпчеш и мажеш
Аз също бях от тези хора, на мен ми отне година ( може и повече ) да разбера каква е "идеята" и още имам да трупам много опит.
За мен на този етап най - достъпното и полезно е сухото гладуване, придружено от водно, супер качествено захранване със сок, после нектари ( смутита ) и т.н.
Опитвам се да разбера точно как действа тялото и какво е добре да правя и бих казал , че няколко години се опитвам да намеря баланса и т.н.
Според мен човек трябва да прочете поне една книга от началото до края за да добие генерална предства за гладуването. Моята първа книга беше на Лидия Ковачева, много ми хареса, но към момента такива гладувания с плодове и чай .. как да кажа... ами то аз почти само плодове си ям по принцип
изобщо не ми идва като гладуване.
Всъщност първата ми книга беше нещо свързано с Йога , където автора обесняваше , че един ден в седмицата не приема никаква храна, втория е на плодове , третия на по- тежка храна ( и така като стълбичка ) докато не дойде пак деня за гладуване. Правил съм го. Може и да е имало ефект - не знам
чувствах се добре и нямах проблеми да го правя.
Само да вметна , че и аз търсих нещо което се постига лесно без четане "лутане" и разбиране и се чудих на хората как влагат толкова енергия за такива " глупости " , признавам си , че дори леко съжелявах такива хора докато един ден, едни мили доктори така ме излекуваха , че още ми държи влага. Добре, че имах обща култура и благодарение на сайта , после и на форума се орентирах иначе не знам до къде щях да се докарам. И аз нямах време, но дойде момент в които намерих време за всичко.
За мен има няколко начина на живот.
1. Правиш всичко което е " нормално " , боледуваш си , купуваш медикаменти, биричка с кебапчета и ти е все тая , че някой бил на "диета". Случва ти се нещо лошо със здравето, болници, медикаменти ... ок , все някак се живее така.
2. Страдаш от някаква болежка после лекари , медикаменти и разбираш, че нещо не е наред. Тогава почваш да учиш - грешно , правилно , човек се учи цял живот.
3. Научаваш нещата и ги прилагаш още преди да ти се е случило нещо много лошо със здравето.
4. Може да има хора които са наследили знания от тяхните родители. Примерно познавам деца вегани, които вероятно никога не са опитвали месо благодарение на тяхните родители, дори сега в училище са "модерни"
Такива от тип 3 аз не съм срещал.