Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Протеини  (Прочетена 9281 пъти)

Тихия

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 740
  • Болката е неизбежна. Страданието - по желание.
Re:Протеини
« Отговор #20 -: 11-01-2016, 08:28:11 »

Дългогодишно изследване наречено "Датски близнаци", доказва, че продължителността на живота ни зависи само 10% от гените ни и 90% от начина ни на живот. Моят съвет е да не се вторачваш в тази посока. Светът е това в което вярваме, че е.
Активен
Да виждаш е събитие на съзнанието, а не зрителна реакция.

Mia

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 215
Re:Протеини
« Отговор #21 -: 11-01-2016, 08:33:01 »



Та, Миа, очаквам да ни зарадваш, че при теб е било обикновенна мутация , а не генетична болест   :peperudi:

Ами сега съм в процес на експериментиране...
Разбира се, че нямам добри познания по медицина, но пък и медицинските светила не са все още наясно с толкова заболявания и не могат нито да поставят точна диагноза, нито да лекуват толкова заболявания, нито пък повечето медици са наясно с генетиката и болестите на генетична основа... :thankyou:
Но аз поне съм наясно, че имам мутирали и полумутирали гени и че те са отговорни за състоянието ми и аз трябва да се съобразявам с тях. И че няма по-точни от генните изседвания, защото няма нещо по-индивидуално от нашите собствени гени. Така че колкото и да има общовадилдни правила за здравословно хранене, всичко опира до нашата лична поносимост в съответствие с нашите гени.  :kisss: :whistling2 - emotloader:
Активен

cherry

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 411
  • Любовта е смисъла на живота.
Re:Протеини
« Отговор #22 -: 11-01-2016, 10:07:19 »

Миа, пробвала ли си гладолечение?
Има много примери за излекувани костни заболявания и то такива тежки като ревматизъм,шипове и болест на Бехтерев.Хора,които са били неподвижни са успели с помощта на глада да направят чудеса.
Например Евънс от книгата на Малахов- трудноподвижен, с тежък артрит -успява да се излекува със водно гладуване и то не със кой знае какви дълги срокове-правел е 4 десетдневни водно гладувания годишно и редовните еднодневни(един ден в седмицата). :Content_22:
Активен
„Живеят само влюбените,останалите просто съществуват.”      
Уилям Шекспир

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4059
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Протеини
« Отговор #23 -: 11-01-2016, 10:09:28 »

Добре, съгласен съм, Миа. Има обаче едно желязно правило : "за да излекуваш болестта си , трябва да научиш за нея повече от твоя доктор". :)
Няма да се подценяваш! Както аз съм научавал за определени състояния повече от лекарите, така и ти , и всеки друг може. Установявал съм, че не само не са наясно , ами са и смешни! Макар и професори!  tooth  
Имам една позната генетичка тук във Варна, - д-р Димитрина Константинова. В "Света Марина" завежда катедрата. ( Тя ни преподаваше в следдипломното обучение)  Много мила жена. Колко е добра в генетиката, е ясно че не мога да преценя :)  Ако искаш , поговори с нея. Ще видиш, че страховете ти ще се окажат безпочвени :)

Тихий, по принцип така е . Но за съжаление този процент е усреднен. Няма точен процент,който да важи за всички болестни състояния. Има нещо, което се нарича"пробивност на гените" . Тоест - различни болести с различна вероятност се унаследяват и с различна вероятност се проявяват впоследствие. Вероятността може да е 2%, а може да е и 100%.
 При някои тежки болести
( най-вече ГЕНЕТИЧНИТЕ) този процент може да достигне до 100  :-\   Тогава се правят модели и изчисления, каква е вероятността детето да наследи проблемните гени от родителите си , и на тази база се дават препоръки на млади семейства , където някой от членовете е генетично болен.
Естествено , че медицината не знае причините, но  има вече доста практика , за да изчислят поне вероятността.  

Чери, въпросът е да отклоним Миа от натрапчивите й мисли за генетични причини :)
Разбира се , че изброените от теб болести  се поддават на лечение с глад. Но те не са генетични, а автоимунни.
Вчера една бивша съфорумка , с която се имаме ( тя е лекар във Варна) ми каза , че има доказано излекуван  рак на белия дроб с  40 дни на вода. Помолих я да разкаже тук.  
« Последна редакция: 11-01-2016, 10:19:04 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Tzi-Bo

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 60
Re:Протеини
« Отговор #24 -: 11-01-2016, 20:17:40 »

Ако си направим анализ на гените, сигурно и привидно здравите ще си намерят по някоя мутация.....
Малко работата с гените ми звуи като лов на вещици  :Confus_3:
Добре за всеки здравословен проблем има причина, но е доста лесно да се обвинят гените и до там, ми няма да ядем протеини, давайте аправо на слънце ...
Отново споделя фундаментална лекция в областта на генетиката - сигурен съм, че тези неща не са чувани нито от лекарите в упражненията по генетика, нито от генетиците. Всъщност вторите се занимават най-често със вродени аномалии и малформативни синдроми...
https://www.youtube.com/watch?v=Tv4Ep9922SU - Тук ясно е показано, че гените не са всичко, напротив те са просто началото
Сега ако все още някой чете този пост искам да насоча вниманието към ГМО храните и конкретно пшеницата, която и 100 % ГМО и болките в ставите - оказа се че има голяма връзка и прекратяването на приема на ГМО значително е помогнало на много хора ....
Активен

Mia

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 215
Re:Протеини
« Отговор #25 -: 12-01-2016, 08:10:45 »

Каквото и да си приказваме, едно е ясно, че в нашата ДНК е кодирано всичко. Безспорно здравословното хранене е от огромно значение, но само с гените ни може да се обясни защо едни хора са по-предразположени към метаболитни нарушения, от други. Защо различните храни влияят по различен начин на хората и защо различните хора, са предразположени към различни болести.  :whistling2 - emotloader:
Активен

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Протеини
« Отговор #26 -: 12-01-2016, 09:58:37 »

Мия, точно както си разбрала, в огромното мнозинство от случаи, гените ни и техните относително резки изменения, създават предразположеност(и) да развием едни или други страдания.
Но, за наша всеобща радост, степента на проявяване на тези предразположености, зависи главно от средата, която им създаваме: мислене, хранене, пиене, дишане, движение, излагане (сила и времетраене) на въздействието на необичайни елеткромагнитни полета и вероятно много други...
Попитах видна експертка дали са извършвани достоверни изследвания в семейства с "наследствено предавани" заболявания в няколко поколения, дали е налице повтарящо се вредно хранене, пиене, дишане, спортуване и пр. - в тези наблюдавани поколения. Познай от 1 път дали ми отговори изобщо. [Мои наблюдения говорят, че повтарящият се модел на хранене в 2, дори 3 поколения, много лесно обяснява, без специални изследвания, повтарящи се страдания в тези 2-3 поколения.]

Мия, белтъчини си трябват за всеки човек. Вероятността да възстановиш евентуално намалена способност за тяхното усвояване след продължително въздържане от храна, е много голяма:flower:
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

Tzi-Bo

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 60
Re:Протеини
« Отговор #27 -: 12-01-2016, 14:25:10 »

Всъщност откривам, че се опитвам да правя непоискано добро.
Ок Миа, имаш проблеми на генетично ниво, искаш храна с по-малко към никакви протеини за да може да се усвоява по-лесно и според твоето вътрешно усещане това ще ти реши проблема или поне ще е стъпка към решаването на проблема ти - така ли да разбирам ?
  Значи човешкото тяло може да се справи без протеини, друг въпрос е дали твоето тяло може, вероятно всеки би изкарал без никакви протеини, но отказването трябва да става бавно ..... Бях изумен когато прочетох от Шаталова, че има бактерии, които са способни да синтезират нужните за тялото белтъчини.
  Доколкото знам суровата храна е балансирана и протеините който съдържа се нуждаят от минимална обработка, защото заедно с тях имаме и ензими. Според мен подходяща храна биха били кълновете - наблюдавай как се чувстваш от тях. Друг е въпросът дали мутиралите гени кодират ензим нужен за смилането на белтъчините или кодират транспортираща молекула. Ако имаш непълно усвояване на белтъчините трябва да е на лице и синдром на малабсорбция - подуване на корема, ускорен пасаж, неприятна миризма на изхожданията? Накрая един провокативен въпрос, а възможно ли е твоите болки в ставите да са свързани с повишен титър /количества/ автоантитела в кръвта, защото автоантитела могат да се образуват към всички структури, не само към щитовидната жлеза...
« Последна редакция: 12-01-2016, 14:36:57 от Tzi-Bo »
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4059
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Протеини
« Отговор #28 -: 13-01-2016, 07:11:29 »

Ние прекрасно си общуваме и обогатяваме едновременно. Но по конкретната тема не сме мръднали и милиметър. :)
 Миа сподели , че имала "проблем с усвояване на белтъците."
Не разбрахме нито за кои белтъци става дума, нито какъв е точно проблема, нито как е доказан , нито - от кого. Нито пък, каква е връзката му с цитираните изследвания.  :surpris_23:
Тогава какво всъщност коментираме  вече 3 дни?  tooth
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

zhivko

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 201
  • Намасте
Re:Протеини
« Отговор #29 -: 14-01-2016, 07:36:33 »

Хубава тема,хубави отговори.
Само да допълня Батето Хунза освен простото,чисто и нискокалорично хранене са наблягали на кайсиевите ядки(откъде ли са го научили?).
Активен
"Нещата, които никога няма да научим, са тези, които сме убедени, че знаем"  Джузепе Донадеи

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Протеини
« Отговор #30 -: 14-01-2016, 12:07:20 »

По спомени: главната има поговорка била "И жена ти няма да дойде с теб там, където не цъмти кайсията"... :whistling2 - emotloader:
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

Mia

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 215
Re:Протеини
« Отговор #31 -: 15-01-2016, 09:10:49 »

Хората от племето Хунза, консумират едва 10% протеини и то от растителен произход, но са едни от най-здравите хора на планетата. Те са издръжливи дълголетници, въпреки че почти не консумират протеини.
Изглежда, че нуждата от протеини, е един мит на западното общество и затова голяма част от хората страдат от остеопороза, болни стави и кости.
Активен

zhivko

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 201
  • Намасте
Re:Протеини
« Отговор #32 -: 16-01-2016, 09:17:50 »

Ето,всички сме чували, чели и знаем откъде идва топлата вода,но вместо  да се откажем от вредните си навици се мъчим да я преоткрием.
Активен
"Нещата, които никога няма да научим, са тези, които сме убедени, че знаем"  Джузепе Донадеи

Mia

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 215
Re:Протеини
« Отговор #33 -: 20-03-2016, 20:50:08 »

Ето един интересен материал за връзката между генотипа, храненето и болестите.

http://nutrsoc.dir.bg/PlenarenDoklad-ProfPopov.pdf
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4059
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Протеини
« Отговор #34 -: 20-03-2016, 22:29:41 »

Приятно четиво , Мия  :Content_22:
А и лесно се чете :)


"„Получените данни обяснихме с наличието на субстратно регулируема  PH хомеостаза за организма, функционираща на тънкочревно ниво, подобно на феномена на насищане, маркиран при продължителни диети с някой нутриент. Тези данни при нашите проучвания тогава интерпретирахме в светлината на субстратната и метаболитна адаптация във функциите на тънкото черво. Сега разбира се , бихме ги обяснили от съвсем друга гледна точка и ползвайки новите данни бихме ги свързали с променената генна експресия , повлияна от приложените алиментарни въздействия"


« Последна редакция: 20-03-2016, 22:48:34 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Mia

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 215
Re:Протеини
« Отговор #35 -: 16-04-2016, 18:54:45 »

Повечето хора си мислят, че използвайки повече протеин в диетата си, той "ще отиде" директно за изграждане на силна и здрава мускулатура. Истината е, че тялото използва аминокиселините от тези белтъци за изграждане и на много други структури, освен мускулите.
...
 Различни типове дегенеративни заболявания на редица органи директно или индиректно произтичат от протеиновото отравяне. Едно от тях е ракът.

Според една от теориите ракът възниква при наличието на излишък от белтък в организма, който се включва в странични реакции, водещи до продукцията на токсични субстанци, а те от своя страна водят до загубата на контрол върху клетъчния цикъл.

Когато това се случи, клетките започват да се делят неконтролируемо. Знае се, че онкогените в клетъчния геном са нормални гени, отговорни за експресията на белтъци, участващи в нормалните клетъчни функции, и само в някои случаи могат да се превърнат в онкогени, тоест експресията им да доведе до нови, изменени клетъчни функции, а оттук и до онкотрансформацията на клетките, респективно тъканта.

Счита се, че функцията на онкогените може да "се включва" и " изключва" чрез вариране на количеството протеин, достигащо до клетката.

Артритът може да бъде първично причинен от протеиново отравяне. Той се влошава и от прекалено високото съдържание на неорганични минерали в диетата. Високите протеинови нива се асоциират с високите нива на урея (пикочна киселина) в кръвта.
...
 Консумацията на голямо количество животински белтъци води до повишена киселинност на вътрешната течна среда на организма, което е директната причина за остеопорозата и увреждания на зъбите.

Причината е, че тялото компенсира киселинно-алкалното си равновесие чрез извличане на калций от костите и зъбите, за да се възстанови минералният баланс.

Повечето хора си мислят, че използвайки повече протеин в диетата си, той "ще отиде" директно за изграждане на силна и здрава мускулатура. Истината е, че тялото използва аминокиселините от тези белтъци за изграждане и на много други структури, освен мускулите.
...
 При повечето хора на "традиционна" диета с възрастта се губи костна маса или настъпва т.нар. остеопороза.

Костната загуба обикновено е налице при по-възрастни жени или такива в менопауза. Почти всеки обаче, чиято диета изобилства от протеини, е застрашен от това в една или друга степен. Това включва също млади хора, дори и деца.

Това състояние настъпва при загуба на калций чрез извличането му от костите, за да се задоволят метаболитните изисквания на тялото.

Това е така, защото при повишен прием на протеин тялото екскретира и повече калций. Проучвания показват, че при белтъчен прием, по-голям с 50% от необходимия, се губи 1% костна тъкан годишно. Това означава, че 25-годишна млада жена може да загуби над половината от костното си вещество, докато достигне 75-годишна възраст, ако продължи да приема голямо количество белтъци с храната си.
...
 При високопротеинова диета бъбреците се претоварват, докато се опитват да елиминират всички токсични ко-продукти от белтъчния метаболизъм.

Неслучайно в западния свят преждевременно увредената бъбречна функция не изненадва лекарите, тъй като протеиновият прием по правило надвишава телесните нужди. Състоянието се усложнява от по-комплексните белтъци, които при разпада си генерират по-високо количество аминокиселини. Това е характеристика именно на животинските белтъци.
Повишеното количество на урея в кръвта е предразполагащ фактор за развитие на подагра или артрит по-късно. И двете състояния неизменно са свързани с прекомерна консумация на белтъци.
...
 Може да се каже, че "каним" рака в тялото си с всяка хапка преработена, рафинирана и консервирана храна. Забелязана е връзка между високопротеиновата диета и някои видове рак, като този на гърдата, простатата и дебелото черво.

Стара новина е връзката на рака с голямото количество консумирани мазнини с храната, но се оказва, че това е така и с белтъците. С рака на дебелото черво е свързано взаимодействието между комбинацията от мазнини и белтъци с резидентната чревна микрофлора.

Тази връзка е забелязана при тумори на гърдата, простата, панкреаса, бъбреците и яйчниците. Не само животинските, но и всички белтъци във висококонцентрирана форма имат потенциала да бъдат карциногени.

Дори и растителните протеини генерират азот (и впоследствие нитрозамини) при процесите на разпад и гниене в храносмилателната система. Нитрозамините са сред химичните вещества с най-голям карциногенен потенциал.

Злокачествените тумори изискват аминокиселини за растежа си, които се получават само от белтъчните храни. Някои учени описват туморите като "капан" за излишния азот в тялото. При прием на концентриран протеин е установен 2 пъти по-бърз растеж на тумора.

 На много новооткрити раково болни пациенти се препоръчва ограничаване на белтъчния прием, включително и на високопротеинови растителни храни – грах, соя, боб и т.н.

Нуждата от белтъци на раковите клетки е около 10 пъти по-голяма от тази на здравите клетки.




http://www.bb-team.org/articles/4180_proteinovo-otravyane
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4059
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Протеини
« Отговор #36 -: 16-04-2016, 21:48:37 »

Чета го тоя текст, Мия, верен  е като цяло, но не е направено най-важното уточнение.
Кое е то ли ? :)
Когато се говори  за високопротеиново хранене, трябва веднага да се уточни, че такова на практика не може да се случи при вегетарианци.  ;)  Дори само на леща да карат, колко леща може да изяде човек на едно хранене ? Особено ако е без подправки  tooth

И второто важно нещо, което е нормално да не се знае в такива форуми ( откъдето е текста :) )
 е огромната разлика м-у растителен и животински протеин! Храносмилателната система реагира по съвършено различен начин на животинския.Той е много по-сложен като структура. И второ -  Животинският се явява за нас чужд геном и оттам идват усложненията, за които се пише в статията, само че не е изяснен механизмът на тези усложнения.  Огромни ресурси се ангажирват  за да се преработи животинският, и въпреки това - пак остават неразградени пептидни вериги, които постъпват в кръвта. Но след като те са антиген, имунната система почва да ги атакува . И понякога покрай чуждото, изгаря и своето.
Това е именно механизмът , по който се отключват автоимунните заболявания и алергиите.

И трето нещо има. До момента аз не съм чул да има връзка м-у растителни белтъчини и рак. Във всички изследвания,  доказващи тази връзка, става въпрос за животински белтъци.
( Предполагам, че това се случва именно заради компрометирането на имунната система заради дългогодишно пренапрягане с неестествена за нея функция - борба с антигените на животинският белтък, а не толкова заради подкиселяването ,причинено от него. )
« Последна редакция: 16-04-2016, 22:08:54 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Mia

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 215
Re:Протеини
« Отговор #37 -: 17-04-2016, 07:47:11 »

Чета го тоя текст, Мия, верен  е като цяло, но не е направено най-важното уточнение.
Кое е то ли ? :)
Когато се говори  за високопротеиново хранене, трябва веднага да се уточни, че такова на практика не може да се случи при вегетарианци.  ;)  Дори само на леща да карат, колко леща може да изяде човек на едно хранене ? Особено ако е без подправки  tooth

И второто важно нещо, което е нормално да не се знае в такива форуми ( откъдето е текста :) )
 е огромната разлика м-у растителен и животински протеин! Храносмилателната система реагира по съвършено различен начин на животинския.Той е много по-сложен като структура. И второ -  Животинският се явява за нас чужд геном и оттам идват усложненията, за които се пише в статията, само че не е изяснен механизмът на тези усложнения.  Огромни ресурси се ангажирват  за да се преработи животинският, и въпреки това - пак остават неразградени пептидни вериги, които постъпват в кръвта. Но след като те са антиген, имунната система почва да ги атакува . И понякога покрай чуждото, изгаря и своето.
Това е именно механизмът , по който се отключват автоимунните заболявания и алергиите.

И трето нещо има. До момента аз не съм чул да има връзка м-у растителни белтъчини и рак. Във всички изследвания,  доказващи тази връзка, става въпрос за животински белтъци.
( Предполагам, че това се случва именно заради компрометирането на имунната система заради дългогодишно пренапрягане с неестествена за нея функция - борба с антигените на животинският белтък, а не толкова заради подкиселяването ,причинено от него. )
Авторката на текста, е молекулярен биолог-микробиолог. Работи в сферата на клиничната микробиология - медицинска диагностика и работа с пациенти.

В статията се твърди, че трябва да се внимава и с растителните протеини.


Цитат
Дори и растителните протеини генерират азот (и впоследствие нитрозамини) при процесите на разпад и гниене в храносмилателната система. Нитрозамините са сред химичните вещества с най-голям карциногенен потенциал.

Злокачествените тумори изискват аминокиселини за растежа си, които се получават само от белтъчните храни. Някои учени описват туморите като "капан" за излишния азот в тялото. При прием на концентриран протеин е установен 2 пъти по-бърз растеж на тумора.

 На много новооткрити раково болни пациенти се препоръчва ограничаване на белтъчния прием, включително и на високопротеинови растителни храни – грах, соя, боб и т.н.
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4059
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Протеини
« Отговор #38 -: 17-04-2016, 10:34:59 »

Е то е ясно , Мия, че авторката не е цигуларка или нестинарка  tooth
 А ти, след като се отнасяш с такъв респект към авторката и към статията й,  разбра ли  
КАК ТОЧНО  да внимаваш с растителните протеини?  
Някъде КОНКРЕТНИ СТОЙНОСТИ видяхме ли ?  :surpris_23:
5 гр.? 20 гр? 50 гр ? Какъв е еталонът?
Колко грама протеин  на едно хранене?, колко грама за здрав човек?, Ами за спортист? , А  за болен човек? А за стар човек...? :surpris_23:
 Ами то същото може да се каже и за всичко останало, дори да си със завършен първи клас  tooth, например - "Внимавайте с водата!"
Ами да, ако пием по 10 л. вода на ден  , ще се разболеем, разбира се .

А случайно да беше направена връзка м-у здрав и болен стомах?  ;) Дали по един и същ начин ще бъде разграден белтъкът ? Как мислиш?  ;)
Един здрав стомах проблеми с растителният белтък НЯМА.
Проблемите са при недостиг на солна киселина  и недобра работа надолу по системата. Само тогава има "гниене".  И произтичащите от това проблеми.

 И какво като е молекулярен биолог? В тази наука от дълги години преобладава шаблонното мислене и е пълно с догми , абсурди и  преписани хипотези. Все още бацилите са им виновни за всички болести  tooth, че даже и за рака..
И когато някой  умен микробиолог почне да човърка и да разобличава системата, ето какво му се случва :
http://asheepnomore.net/2014/01/11/list-dead-microbiologists/#arvlbdata



 И какво означава , че туморът расте 2 пъти по-бързо при прием на концентриран протеин?
Че протеинът  е провокирал рака ли ?
Какъв е смисълът да се изследва причинно-следствена връзка при ВЕЧЕ ВЪЗНИКНАЛ раков процес ?
Пълен абсурд!
То по тази "логика" значи протеините от храната ни са виновни и за глистите, които са в нас?
Ами нали те първо са били яйца и после са станали големи  тении , закусвайки с протеините в храната ни ?
Не си ли съгласна ? :)
Ами той ракът  се храни също и с глюкоза..
Значи да спрем да ядем сладки плодове ли ??

Тези "учени" не разбраха  , че при вече възникнал рак, тогава цялата среда в организма е неестествена "ракова" . Всички физиологични процеси вече не са същите! И да се правят каквито и да било изводи е безсмислено. Това , което подхранва рака , не е това, което го предизвиква!

Това че повреденият двигател на колата гълта повече масло, не означава , че самото масло го е повредило.. ;)
 
« Последна редакция: 17-04-2016, 10:39:59 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Mia

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 215
Re:Протеини
« Отговор #39 -: 17-04-2016, 11:01:21 »

Доколкото знам, нормалният прием на протеини, не трябва да надвишава 50 г дневно.

Но ти си по голям спец и можеш да ни просветлиш кое е нормално и кое не.

Мисля, че прекалено много се спекулира с протеините и отвсякъде ни заливат реклами за протеини под всякакви форми. Не знам колко здравословно е да се приемат свръхколичества протеини и от трениращи хора.
Активен
 

Страницата е създадена за 0.091 секунди с 23 запитвания.