Бате Бино, Ирис, Огризко, Злояд,
всички тези аргументи , които вие изтъквате се основават на база прочетена информация / и изпробвана / в различни книги.Но важно е следното : ТОВА, КОЕТО ЧЕТЕМ ВЯРНО ЛИ Е ?
Ирис,
д - р Шиния вероятно няма моите здравословни проблеми и затова е написал неверни неща / някои от тях / в книгата си.Едно от тези неща е ,че в Япония се яде много риба и морски дарове и затова японците / така пише Шиния / са здрави.Японската диета според д - р Шиния е гаранция за добро здраве в славнение с диетата на обикновения американец.
ТОВА ВАРНО ЛИ Е ?
И да, и не бих отговорила аз.Рибата е полезна само,че когато си здрав.Здравият човек я усвоява.Ние с Мария започнахме навремето пълното суровоядство НЕ ЗАЩОТО ИСКАМЕ ДА СЕ ХРАНИМ ТАКА, а защото искахме да спрем болките / постоянни и денонощни /, които имаме.Та ние като ядем риба сме в денонощни болки .Ха, сега да ми каже д - р Шиния какво да ям аз като имам увреден орган ?Ако не ям това, което на мен не ми пречи аз съм в болки.Е, изходът е - ЯЖ ТОВА, което не ти пречи.Има ли тежка патология всички теории не само на д - р Шиния ами и на други доктори отиват на кино.При тежките патологии затова всеки лекар оперира.Ние обаче с Мария не пожелахме - аз да си извадя яйчника , а тя - двата бъбрека.
Вече години експериментираме и живеем БЕЗ БОЛКИ С ТЕЖКО УВРЕДЕНИ ОРГАНИ.
От всичко това, което написах става ясно,че всеки човек в зависимост от степента на увреждане на неговите органи трябва да употребява различна по вид храна.
Така,че не е вярно всичко, което пишат.Вярно е,обаче когато нямаш тежък здравословен проблем или когато си решил без операции да живееш.
Бате Бино,
навремето с Мария си казвахме така : НЕ КАКВОТО НА НАС НИ Е ВКУСНО, А КАКВОТО НА НАС НИ Е ПОЛЕЗНО.
Именно този непроменен вкус е спирачката.Винаги хората гледат да им е вкусно, но не гледат дали за тях е полезно.
Огризко,
щитовидната жлеза може да се възстанови чрез прочистване, тя е боклукчийската кофа в организма.Чаят от орехови листа, компресите със счукани маслини или костилки от маслини, консумацията на орехи е гаранция за доброто снабдяване на организма с натурален йод.Йод се съдържа и в маслините.
Лично за мен е важно КАК ГОСПОД Е ДАЛ ХРАНАТА ?
Сурова ли, готвена ли, накисната ли, ненакисната ли ? Никакви други теории за мен не са от голямо значение.Нека всеки сам си отговори на тези въпроси и ще стигне сам до истената.Само,че много хора днес не са вярващи, четат разни книги на " РЕНОМИРАНИ ЛЕКАРИ ".Обаче ГОСПОД е най - добрият лекар и ТОЙ е дал храната такава каквато е.Ядките ги е дал ненакиснати и в черупка.Но когато имам язва и проблемни венци - ами накисвам ги и пия водата.В нея е йодът.Ако нямам здравословен проблем и без накисване ще консумирам ядки.
Това,че човек има газове проблем ли е ?
И да, и не !
Всеки лекар след като оперира болен му задава въпрос - имаш ли газове и ако да - положението е в ред.Това,че хората имат газове според мен не е проблем.Най - важно е от всичко написано до сега човек да живее без болки, без усложнение на дадено заболяване, без сериозни недостици на микроелементи.Някои суровоядци не консумират бобови кълнове - имали газове.Но пък вземат цяла камара скъпи и прескъпи хранителни добавки.Познавам доста такива, но ние с Мария не се храним с хранителни добавки, а с храната , която е дадена от Бога, непроменена.Използвайте храна, която на вас ви действа добре.А това зависи от здравословното състояние на всеки и степента на увреждане на неговите органи.
Поздрави !