Troqnovo, има риск да се изгубиш в несъщественото , а важното да пропуснеш
Тук се дадоха достойни препоръки и насоки, само че те не касаят СЪЩНОСТТА НА ПРОБЛЕМА
Това дали бебето ще заспива на Моцарт, Клайдерман или Бляк Сабат - не е важното в КОНКРЕТНИЯТ СЛУЧАЙ.
КОНКРЕТНИЯТ СЛУЧАЙ е МЕДИЦИНСКИ КАЗУС ! И обсъждането му с хора без съответните познания
по ТОЧНО това състояние - е безпредметно и дори може да бъде вредно ! За краставиците трябва да се говори с краставичаря!
Не губи време тук , а направи следното:
Вложи усилия в установяване на най-важното -
има ли бебето проблем, патология - или няма. Проблемът може да не е точно рефлукс! Храносмилателната система е много сложна, може да прави например спазъм на хранопровода, като това често се маскира като рефлукс. В редки случаи БИ МОГЛО да се дължи и на хиатална херния, която се преодолява САМО по хирургичен път. ( пак казвам, моето усещане е, че нямате проблем
)
Ето , вие сте тръгнали да търсите лечение ( остеопат , лекарства.. ) това са време, пари и ангажимент в определена посока , без да е сигурно какво му е на бебето.
КАК да действате?
Личната лекарка ( която сте послушали ) няма необходимата компетентност! Трябва да се търси съответният специалист, който да е наясно с тези състояния ПРИ БЕБЕТА ! Не знам дали там в Холандия съществува специалност "детски гастроентеролог", както има ( вкл. и в БГ ) " детски невролог".
( конвенционалният невролог не е компетентен за деца въобще и затова има отделна специалност - "детски невролог"! )
Тоест , трябва да е някой специалист , който да е компетентен в тази материя , но
за бебета !
Педиатър с голям стаж също е вариант.
Общуване във форум също е вариант,
но само с хора, които са имали подобни казуси и са добре запознати! Например, тук в нашият , от най-голяма полза би ти била
rossyd .
Ако беше за възрастен, бих могъл да съм доста полезен, понеже и аз имах големи неприятности по храносмилането ( и още не са преодолени напълно, макар напредъкът да е огромен ) , но за бебе не мога да кажа нищо.
На твое място бих се свързал с български специалисти, защото в ЕС системата е доста сложна а и твърде медикализирана, компютризирана, а най-точната дума даже е
"макдоналдизирана" . ( поддържам връзка с доста хора в чужбина, оплакват се здраво
)
Във Варна съм открил прекрасен специалист и човек ( това е по-рядко отколкото да изровиш Тракийско съкровище! )
в областта "гастро". Тя ( това е доцентка) би се съгласила да ти направи консулт и по телефон/скайп без заплащане. Ако има интерес, ще ми пишеш на ЛС.