Драга Хриси, правилно не си съгласна - визирал съм 99% , но съм забравил да спомена за единия процент , в който влизаш ти.
Мога само да те поздравя и да те давам за пример! И всъщност - да се радвам ,че младото поколение малко от малко прогресира в това отношение. (може дори 5 % да са, и това е много, защото по мое време нямаше и толкова)
Причината съм я споделял и друг път -
информираност. Щастливи са сега младежите . Най-лошо е да искаш, а да нямаш информация за нещо. По мое време нямаше съвсем никаква литература.( Е, нямаше обаче и дрога ) Преди "Сила за живот" ,която излезе към 93-та , беше почти пълен мрак. Няма книги, няма нет, даже и майка ми като доктор не може да ми каже нищо - следваше догмите от нейните учебници - на всяко покашляне - антибиотик за десерт
, месо за сила , бяла захар за мозъка ... Това обяснява и защо сегашните родители и баби са "консервативни" в това отношение. Не са чели когато е трябвало
Малко хора могат на стари години да си сменят навиците . Трябва нещо да им се случи ,за да се замислят по въпроса. Но има и такива, които могат да умрат ,но навиците си не бутат.
( Бащата на мой приятел ,с когото сме от първи клас , от край време е пушил лула. Каквото и да прави, тя си виси там в единия ъгъл на устата му и си дими. Човекът е много интелигентен и симпатичен . Но преди няколко години му откриха рак ( вероятно от лулата, никой не знае) Както се досещате , дори и тази болест не го стресна. И сега си пуши като пич .
Сетих се и за една позната от Университета. Тя обича да пуши като за последно. Пушеше яко и като студентка, и като бременна! , продължава и сега след като й махнаха цялата щитовидна жлеза заради тумор .
Казва : "умирам, но не спирам да пуша" . Мъжът й е безсилен. Навикът е страшна работа !