Лекцията е много добре структурирана.
Ами този подсладител го има масово и в БГ. Даже си е указан на етикетите: фруктозен сироп, фруктоза или плодова захар.
Относно плодовете професорът казва и за тях
Не е вредна, защото в природата, където има отрова, там има и противоотрова. Ядеш плод, обаче той е богат на фибри и антиоксиданти. Всичко е наред. Тръстиковата захар е супер, ако я хапваш от тръстиката(която е една твърда пръчка), но крайният продукт е много опасен.
Интересното е, че той го обяснява супер добре. Мен стилът ми хареса много. Не е типичния американски философин
Най-интересното е как реагира организмът на фруктозата и какво се получава, когато смесим мазнини и захари. Най-опасната комбинация. Справка поничките. След като през 1982 г американската здравна асоциация органичава мазнините с цели 10%(започва масовото производство на обезмаслени продукти), именно тогава започва голямото затлъстяване на нацията. Намаляват мазнините, обаче увеличават захарта и по-точно фруктозата. При приема на фруктоза не се отделя хормона лептин, които отговаря за засищането. Така можеш да ядеш до спукване, без мозика да изпрати импулси за насищане.
Има и доста биохимия, която обаче е добре поднесена и е интересно. Пък и човекът си е редови професор от Калифорнийския
Споменават се дори 2 изречения за суровото и че там е истината. Основата на всяко хранене би трябвало да са фибрите. А в US веригите за бързо хранене няма продукт дори с 1% съдържание на фибри. Интересното е, че няма и да има. Но гледайте и ще разберете