Круме, вече казах каквото мислех
. Нито имам нещо против турските и другите сериали, нито искам някого да обидя - живи и здрави всички! Отговарям ти само по няколко определени точки от горния ти пост:
1. Не съм, а и нямам намерение да завършвам каквито и да било магистратури по психология, нито тази специалност изобщо. Просто ми направи впечатление негативно-ироничното ти отношение към материята (и то не цялата, а само някаква част, накратко застъпена в някакво филмче за психо-профили) - то си е, струва ми се, очевидно, да не кажа очевадно
. Това си е твое мнение, но така ти на практика отричаш цяла една (доста обширна) наука и всичко свързано с нея. Имала съм "удоволствието" да се убедя как причините за много сериозни психически, че и физически заболявания, се коренят къде в детството, къде по-късно, но в 90% от случаите са на психична основа. Разбира се, също толкова глупаво е да търсим всички отговори и решения там... Но хората от време уно са склонни да изпадат в крайности - така, както мнозина лекари не признават нищо естествено и алтернативно, но пък и много естествоведи/природни лечители изключват напълно медицината и всички (немалко) резултати, до които е достигнала пред годините. И мен често ме засърбява езика да се изкажа против математиката, например
(мен досега нищо, свързано с нея, освен 4-те действия, дроби и проценти, колкото да си платя сметката в магазина, не ми е било нужно
), но избирам да си замълча - най-малкото, смешно е
. Щом още се изучава - значи си има причини, толкоз.
2. Не съм от назованата от теб категория "дипломирани вишисти", споко
. Но се надявам също и ти да не си по някакъв начин комплексиран или особено чувствителен на тази тематика - защото малко такова впечатление прави, щом толкова се засегна? Не претендирам да съм експерт - пиша просто своето мнение.
3. За филмите от социалистическо време няма да коментирам - който иска, да ги гледа, който не иска - жив и здрав. Има също така и съвременни. Впрочем, скоро приключи 3-тия сезон на "Клиника на третия етаж" - мен лично ме кефи
. И ми е доста по-лесно да идентифицирам нашата реалност там
.
4. За чалгата също няма да коментирам, защото явно не си разбрал какво имах предвид. Накратко - нека пеят за любов... Само че тази любов, за която пеят цуцки по голи бюстове и поли тип "колан", които си хващат богати мъжаги и карат кола, струваща колкото годишния доход на един учител, примерно, е малко по-различна от любовта, за която пее Георги Минчев, или Щурците (ако говорим за БГ изпълнители), или Пинк Флойд или АВВА (ако говорим за западни) - примери безброй, да ги изброяваме е просто загуба на време.
5. И айде пак за антиоксидантите -
5.1. Изписахме пре-пре-достатъчно за виното ей тук
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=845.0. Антиоксидантите в него са толкова нищожно количество, че трябва да го пием с литри, ако искаме да си ги набавяме от него - друг е въпросът, че някои хора точно това правят и това им е оправданието
.
5.2. Нищо му няма на зеления чай - и той е натурален продукт, и много хора от форума го употребяват (всъщност, точно аз даже не съм от тях - не за друго, просто не ми е приятен вкуса
). И е доказан източник на антиоксиданти, но за това няма смисъл да спорим - всеки си има свои предпочитания.
5.3. Ако забеляза, написах "и плодовете". И изобщо, това е
само един прост пример,не е това въпросът - знам, че разликата е тънка, но все пак защо трябва да се хващаш за думата?
Идеята ми е, че е смешно да се търси нещо (било то витамини или морални ценности) в определен източник (където присъства съвсем малко и евентуалните плюсове не могат да компенсират множеството минуси), когато го има в толкова много други, без негативните последици.
Е, пак се очаршафоса работата... Не искам да ставам досадна, вече си казах мнението по въпроса. Взаимно едва ли ще се убедим, затова всеки да си гледа каквото иска и да се радва на живота - мир вам!
Я вижте какво хубаво време, какво слънце е пекнало навън
.