Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Здравейте от един начинаещ суровоядец !  (Прочетена 6277 пъти)

vesselin777

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 364
  • what noone knows - nobody sees

Та значи - здрасти ! На този сайт попаднах преди време , благодарение на линк , който ме препрати към статията за хранителната левкоцитоза . Останах изумен от повечето статии и благодарение именно на тях от около два месеца го карам на суровоядство . Проблема е , че го стартирах директно и с олиотерапия и май от мощната детоксикация или и аз не знам защо  ми изби акне . Както и да е , от три-четири дни пъпките тръгнаха да се ходят . Намерих си и спирулина , овладях горе-долу техниката за покълване на семена в домашни условия и май нямам никакво желание да се връщам към предишния си начин на хранене .  Вегетарианец съм от 4-5 години , общо взето окакто излезе Earthlings и този преход въобще не ми беше особено тежък . Проблема ми е друг - понякога едвам издържам бръщолевенето на околните . Почти всички мои близки са потресени от начина ми на хранене . Въпреки , че имам биологично образование ( въпрос на още 2-3 изпита ) и внимателно обяснявам на всеки , който иска да ме слуша , че и на теория в растителната храна има всичко , от което човешкия организъм има нужда - пак често съм принуден да слушам станалите ми банални вече глупости . Понякога се тросвам на някой близък и после съжалявам . Вие имате ли този проблем ? Как се справяте ?
 Иначе , сънят ми сана много по-спокоен - наспивам се буквално за 6-7 часа , през деня се чувствам много по -жизнен . Само понякога ми се дояжда любимата ми боб чорба или варени картофки и не се лишавам .
 Чао засега и благодаря за прекрасният сайт и форум . Така поне виртуално намирам съмишленици
Активен
"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Дж. Кришнамурти

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1170
  • Лунатик!

Здравей, добре дошъл!
Мисля, че пъпките са били в следствие на изчистването. Щом се махат, знащи проблемът е овладян. Малко съм скептично настроена към всякаквите чудодейни добавки, но и аз от спирулината се чувствам добре. Дали е от нея, дали е от цялостния начин на хранене не знам.
Всеки човек в нашето общество, отличаващ се по нещо, та било то и по това какво слага в чинията си бива "набелязван" от другите. Мълчи си, присмивай им се тихичко и давай съвети само ако ти ги поискат. Наистина, няма смисъл да се бориш с такива вятърни мелници.
Със съня и аз съм го забелязала - спя доста по-малко отколкото преди. Може и да е от възрастта?
Не виждам нещо лошо нито в боб чорбата, нито в картофите. 100% суровоядци почти няма, важното е суровата храна да преобладава.
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

mariiina

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1464

:kisss:Значи, здрасти!За Добре дошел ,ще ти препоръчам да прегледаш постовите ми...може да ти помогнат..с нещо...и надявам се няма да ти навредят! tooth
Активен
...могъщият се бори само със могъщ...

Antares

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 172

Здравей  :) и на мен този филм ми отвори очите, тъй да се каже, и оттогава отказах без проблеми месото и животинските продукти изобщо.
Верно, че загрижените тиради на околните (най-вече роднини в моя случай) не са най-приятното нещо, което можем да си пожелаем, но хората не са особено толерантни към нещо, което не разбират. Вместо да се поинтересуват и да почетат, че тогава да спорят, някои тръгват с рогата напред. Или пък смятат, че могат да те изкушат с "направила съм риба, няма ли да хапнеш" ;D гледам да го обърна на майтап, за да не се засягат от отказа ми.
Макар на този режим да съм едва от 4 месеца и нещо, чувствам се в пъти по-добре от преди. Продължавай в същия дух!
Сподели спортуваш ли нещо и ако да, какво.
Активен

vesselin777

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен

Благодаря ви за постовете ! Знаех си , че и вие имате проблеми със "загрижеността" на околните , та затова попитах - беше ми интересно как се справяте . Относно въпроса дали спортувам - спорта като цяло ми е една от най-големите страсти . Сноуборда ми е направо мания . В България почти не остана писта , по която да не съм се спускал . Миналата година и с Алпите се запознах . Най-много ми харесва извънпистовото каране . Въпреки , че съм просто един болнав вегетарианец ,а пък зимата и на минус 15 съм горе , странно как думата Coldrex ми е чужда  tooth .  Иначе през останалите сезони - уейкборд , карам си байка , някой и друг преход и т.н. Вкъщи си имам нещо като гладиатор , та и на него се потя поне два пъти в седмицата .
Активен
"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Дж. Кришнамурти

Даниела

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580

Здрасти Веско, хич не обръщай внимание на околните, мен никой не ме притеснява вече, да свикват ако искат  tooth
Активен

Ortodoksalen_Anorektik

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 666
  • бивш Ортодоксален Аноректик
    • http://sites.google.com/site/mahaviratrans/

Добре дошъл.!
Пропуснал съм заветния филм и веднага наваксвам.
ИЗТЕГЛИ Earthlings / Земляни
Активен
Шивамбукалпа експерт.!
Кундалини Дестилатор, раджнишар дегустатор
जो मुझे पसंद नहीं करता है बकवास करने के लिए मुँह
Канадска ливада
---
Пловдивска ливада [/u

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна

Здравей, Веско!
Щом си запален сноубордист, значи може би познаваш един мой стар познат, който прекарва зимата по пистите на Банско. :) Името му с К започва и е много луд. :)
Активен

катеринка

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 171

Здрасти!Аз не се оплаквам много от "загрижени", само дето чат пат ми казват,че съм в секта.Имам проблем със съпруга и детето си,защото искам да ги зарибя дет се вика,ама трудна работа.Жал ми е да ги гледам какви боклуци ядат.
Активен

vesselin777

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен

Ооооох , дали не те разбирам Катерина ?!! Аз все още не съм женен , но имам сестра и тригодишна племенничка . Много си ги обичам и сърцето ми се къса като видя малката да да похапва кебапчета от Kaufland или някоя ГМО-вафла. Виж там не съм се отказал и постоянно им "промивам" мозъците !
 Относно Банско - едва ли познавам някой там , защото не харесвам презастроените БГ курорти и се старая да ходя на по девствени места . Безбог ми е любимото . На Банско не съм стъпвал от две години , пък си обичам и Витоша - ей на къде е  :)
Активен

ribkata

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 309

Здравей и от мен :fluretaa:

тук ще намериш сродни души  :)
Активен

инката1988

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 86

Здравей, Веско!
Браво на теб за твоята воля  :Content_14: Моят преход не е направен напълно, но въпреки това също се сблъсквам със същите проблеми и е нормално. Лошото е, че повечето хора не се замислят над това, което казват, не знаят защо ядат готвено, но е нормално, защото и самите доктори не разбират, че ключа на здравето се крие в храната, спорта и релаксацията! Аз сега прекъснах вишето си образование, което беше ветеринарна медицина. Имам си 2 кучета и котка и видях, че това е поредната индустрия. Котката ми е пристрастена към гранулите и не иска да погледне каквато и да е друга храна... Производителите на гранули печелят колкото фармацевтичната индустрия, лекарите са мноооого некомпетентни повечето и въобще не могат да поставят диагнози и не се интересуват реално от изхода на заболяването... Да не говорим, че понеже уча в София, а преподавателите ми са от провинцията ясно се усещат и комплекси и дискриминация, защото ние софиянци не сме били виждали крави едва ли не.
Смятам да кандидатствам пак и мисля да е биология задочно :)
Акне е нормално да се появи. Правиш ли прочиствания?
Активен

vesselin777

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен

От прочистванията правя само олиотерапията . Жабуря всяка сутрин от три седмици насам .
 Относно домашните любимци - имах куче (мелез) допреди три месеца . Умря от старост , защото беше на 18 години . Много си я обичах (беше женска) , все пак почти целия ми съзнателен живот мина с нeя , но въпреки всичко не мисля да си взимам пак някога . Първо - защото го преживях много тежко и второ - все повече ми се струва извратено да си гледам един бозайник в нас , да го обгрижвам , да му се радвам и т.н. , докато друг седи затворен в клетка ,никога не вижда слънчева светлина и в крайна сметка се превръща на гранули , с които храня моя . Според мен мястото на животните е на свобода в дивата природа . Може би съм го ударил на идеализъм , но така ги чувствам нещата . Вече съм на 30 и не мисля да правя повече компромиси с убежденията си . Не знам при вас как е , но аз всеки път когато съм пренебрегвал принципите си с цел да се приобщя по-добре сред околните , съм грешал . Винаги ! Съответно съм си плащал , че съм избрал пътя на най-малкото съпротивление .Напоследък все повече се убеждавам , че човек трябва да следва своя собствен път на развитие , независимо от външните обстоятелства . Само така може да бъде щастлив .  В тоя ред на мисли - вие кога за последно , разхождайки се сред хората в нашия "скъпоценен" град , видяхте щастливи и усмихнати лица ? Всеки ходи навъсен и само повтаря - криза , криза . Абе човече , пролет е , видя ли какво се е случило с джанката над тебе ?  Като визуализираш постоянно тая криза , няма да я махнеш . Точно обратното !
Активен

Antares

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 172

Виждала съм усмихнати лица, дали и колко са щастливи, няма как да преценя. Наистина е жалко, че повечето хора не съумяват въпреки проблемите на ежедневието да видят истинската красота на събуждащата се природа. Моят любим и обожаван сезон е лятото, но дори и в зимата успявам да намеря нещо красиво.
Що се отнася до животните, и аз мислех като теб, когато изчезна котаракът ми преди години. Беше изключително животно! Месеци ревах и чаках да се появи отнякъде. Постепенно мъката затихна, но тъгата не е изчезнала и до ден днешен - винаги, когато видя някой тигров екземпляр, и се сещам за него, или пък когато гледам старите снимки. Просто гледам да балансирам емоциите, защото знам, че няма само тъга - има и радост. Вярно, той не е с мен, но има толкова други, които могат да носят радост и удоволствие от общуването. За мен контактът с любимо и желано животинче в къщи ми дава нещо, което никой човек не може да ми даде. Вярно е, че не можем да помогнем на всички онеправдани животни, но светът не е организиран и подреден според нашите представи и начин на мислене - иначе животните щяха да си живеят свободни, без тази безумна намеса от страна на човека. С някои видове щяхме да живеем заедно, от други щяхме да се пазим, но нямаше заради едната суета да ги избиваме безконтролно за кожи или бивни. За съжаление днес не е така и от нас зависи да направим всичко разумно, което е по силите ни, за да се промени това положение. Ние може и да не видим тази промяна, но трябва да вярваме, че ще се случи, а междувременно можем да помагаме и да се радваме на животните :)
Активен

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Лунатик!

Това за децата е много кофти. Ако успееш на тях да им повлияеш ще е едно от най-добрите неща, които можеш да направиш в този живот. Лошото е, че родителското влияние винаги взима превес и понякога трябва да минат години за да се осъзнае сам човек. Дано тогава вече не е късно и последствията за организма да не са необратими. Остави месото и ГМО-то, наскоро една майка се похвали как си дава на детето бира за да спи. Представяте ли си? Тия хора са за затвора.
Относно животните - на мен са ми умирали няколко, знам какво е - в сърцето ти остава страшна празнина, която може да бъде запълнена донякъде само от нов любимец. Всяка животинка е неповторима и не може да бъде никога заместена напълно от друга. Човек не се сеща, че всички животни на този свят са уникални и съди кои ще яде, кои ще дере и кои ще отглежда за развлечение.
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна

Инката, можеш да изучиш някакъв холистичен метод на лечение при животните. Все повече хора търсят, но няма предлагане.
Активен

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Лунатик!

Цитат
Котката ми е пристрастена към гранулите и не иска да погледне каквато и да е друга храна...
Моята е същата. От магазин ли сте я взели?
Активен

Svetlio

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1133
    • MMS BULGARIA

Инката, можеш да изучиш някакъв холистичен метод на лечение при животните. Все повече хора търсят, но няма предлагане.
Напълно съм съгласен с Вери.Аз,ако можех щях да си карам котето на хомеопатичен лекар,но тъй като няма ветеринарни такива,нямам избор.До сега не се е налагало де,но и давам един препарат във водата за да не се натрупва зъбен камък.Боли ме,защото знам че е вреден,но иначе трябва да я водя да и слагат пълна упойка и да и го махат.
Най-добре според мен е,човек да си завърши образованието,такова каквото е и тогава да се ориентира към холистичната медицина.Тогава имаш знанията на официалната медицина(вярно на чисто механистично ниво но все пак) и знанието което дава истинската холистична медицина.Тогава можеш да сравняваш.Но,трябвада държиш съзнанието си будно през периода на обучение,че иначе като нищо ще ти промият мозъка.

Веско,добре дошъл.По правият път си тръгнал  tooth
Активен

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1374

Светльо, не даваш ли на котката да дъвчи някаква гумена играчка да си чисти зъбите или това е само за кучета. Сигурно даваш мого нишестени храни (хляб) на котката - поне при човека зъбния камък се получава предимно от тях.
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

Svetlio

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1133
    • MMS BULGARIA

Ами не съм и давал гумена играчка.Мисля че те са само за кучетата.Хляб не яде.Аз я храня само с луксозна къпешка храна за котки.Тя няма много камък но все пак...
Активен

Страницата е създадена за 0.054 секунди с 22 запитвания.