Ето и моите заглавия:
"Хатха йога или изкуството да бъдем здрави" Йоги Рамачарака
- книгата е една от първите, които прочетох на тема йога. Много достъпен стил. Добре систематизирано. Обяснено е как да дъвчем правилно, да спим, да дишаме; какво точно се случва, когато токсините попаднат в организма ни. Подробно е разгледана темата за праната и как във всяко наше действие да я задържаме и увеличаваме. Препоръчвам я на всеки, който тепърва започва с йога. Повечето информация от книгата съм я чувал и от моя инструктор по йога - Рашко, което ме навежда на мисълта, че книжката е доста истинна.
"Наука за дишането" Йоги Рамачарака
"Автобиография на един йогин" Парамаханса Йогананда(на руски език е)
- Това не е обикновена книга. Това е духовно съкровище. Да се прочете посланието й на надежда към всички търсачи на истината, означава да се започне едно велико приключение.
Много рядко мъдрец от ранга на Парамаханса Йогананда описва собственоръчно своите житейски преживявания. Откровенията на детството, посещението на светци и учители в Индия, годините на обучение, което получава в ашрама на своя гуру, дълго пазеното в тайна учение за Самореализация: всичко това става достъпно за читателя. Последователи на най-различни религиозни традиции признават, че "Автобиография на един йогин" е шедьовър на духовната литература. Независимо от цялата си дълбочина, книгата е пълна с мек хумор, живи истории и здрав практически разум.
"Казано от Йогананда"- 235 мисли на Йогананда. Струва си човек да се докосне до тази мъдрост.
"Медитация и мантри" Свами Вишну Девананда
- невероятно полезна книга, както за начинаещи, така и за напреднали. Пробвах да намеря и книжния вариант, но се оказа непосилна задача. Благодарение на нея и на моя инструктор намерих подходяща мантра, която изпълнявам често.
"Ошо Библия. Том 1" - Приказно четиво за тези, които споделят възгледите на йога, и на Ошо в частност. Това са беседи, произнесени пред малцината избрани последователи на Ошо. Имам я и на книжно издание. Много трудно я намерих, тъй като официално е изчерпана. В началото на книгата пише следното:
" Разговори с моите ученици от групата на
МАЛЦИНАТА ИЗБРАНИ, които ще предават посланията ми през времето. Нашите разговори са записани и са на разположение в Лаодзъ Гроув, Раджнишпурам, Орегон, САЩ, 30.10. - 28.11.1984 г.
Това са ми книгите в електронен формат. Иначе на хартиен носител имам 15-на някъде.