досега: през летата основно салати, също млечни, плодове; зимата понякога ми се дояжда месо - риба, примерно тази зима 5-6пъти, пилешки дробчета - 2 пъти и също понякога млечни - сирене, малко масло в зеленчуцитe, другите млечни ги чувствам тежки. готвени храни не ми се отразява добре, освен ако не са прости(сравнително еднородни) храни - така и правя- на пара приготвям зеленчуци и след това добавям кр.масло(само зимата, иначе умирам от студ) или раст.масла но не олио... в празнични дни съм опитвала домашната трапеза с готвена безмесна храна но миксът в ястията/или особено термично обработена растителна мазнина/ вече не ми допада. най-често съм със сокове, салати, хляб тонус, сусамов тахан, чай, ядки и парено жито, зеленчуци-когато няма сурови вземам замразени или консервирани (стерилизирани). миксът на храни, дори сурови също ми е проблем- например да смесвам ядки + семена+растителни масла+ лимонов сок в някои рецепти и т н, сладкото задоволявах с какао, мед, кафява захар, стафиди, фурми, но по празници съм гризвала и шоколад, бисквити...
в миналото /до преди 3-4 год/ съм правила всевъзможни диети - от плодове по 20дни, до типа протеинови
( пиле/риба с зенечуци)... Месо почти не консумирам през последните 6-7 год, само зимата се случва
епизодично, все по-рядко- риба, максимум пилешко-дробчета, понякога яйца (може би защото околните ми се хранят по принципа на традиционната бълг кухня с всичко в нея) В интерес на истината се опитвам да се вслушвам и да се водя от вътрешното си усещане, така например опитването на дробчета тази зима /2пъти/ установих че направо ми се надигна вълчи апетит за тях, но на второто опитване седмица след това то отшумя.... но си давам сметка, че не задоволявам пълно потребностите на
пълноценното хранене и затова се получава така
правила съм шанка пракшалана 5-6 пъти през последните 3год., просто опитвах епизодично, посленото направих сега през март, житен режим правя последните 2 години, тази година за по 5-7 дни през януари и февруари, теглото ми пада бързо и едва ли не влизам в режим на буден сън и ми е адски студено и не продължих до 10 дни.
сега докато пиша, осъзнавам че твърде хаотичния ми режим също има пръст в проблема ... стресирам организма си
в момента пия сокове от зелена ябълка с идея да опитам чернодробното прочистване, но този проблем с кълновете се случва и без това, кълнове опитвах през зимите през последните 2-3години и спирах заради този ефект
на такава фаза съм.... от скоро ви намерих, сега чета повече и се опитвам да внимавам повече и ви благодаря!