Има и трети аспект , драги мои. ( Заслуга на интелигентните е да могат да огледат проблема отвсякъде
)
Всеки един от нас би се чувствал по-комфортно да влезе в магазин без този род продукти
като клиент. Обаче ако трябва да влезе в него
като собственик търговец- ще не ще , ще трябва да продава и джанк фуда. Ако разбира се не е филантроп ,който не се интересува от финансовия резултат. Без джанк фуда няма да изкара и месец, като няма да може да продава и добрите продукти - ще е фалирал. Широката публика си го търси джанк-фуда. А пък и вече във всички супери има щандове на основните т.н. "диетични" неща. Конкуренцията е силна. Не е като преди 10 г.
По-важното е какво ще се каже на клиента.
Моят подход би бил следния :
Аз по принцип имам на ум да направя един такъв "здравословен" щанд в моето помещение . Ще разделя ( поне в някаква степен, че на 100% е трудно ) по-натуралните от по-джанкфудовите храни.
Като влезе някой от "заклетите" , той ще си знае кое е добро и кое ще купи. Ако пита защо продавам и от "другите продукти" , ще му кажа горното - " за да оцелее щанда и за да може ти да си купуваш от "твоите" .
Като влезе някой от "по-непукистите" и се насочи към джанк-фуда, ще му кажа :
"Човече ,чувствам се длъжен да ти кажа, че това не е най-добрият продукт тук , но ще съм ти благодарен каквото и да купиш."
Така и аз ще съм с чиста съвест , и клиентът ще е щастлив ,че сам е направил своя избор. ( Той и без това не би се хванал да покълва овес или пък да си вари елда.
)
Вие как мислите?