Здравейте на всички.
Като начало искам да кажа, че съм абсолютен новак и лаик в областта на здравословното хранене и суровоядството (което може би вече ви подсказва от ника ми
) До преди няколко месеца такива теми и "глупости" изобщо не ме вълнуваха, но ето ме и мен тук заинтригуван от вашия сайт и форум. Ще се радвам на вашата помощ и знания.
Идеята на тази тема е да се помогне на всички, които имат такова заболяване или познават такива с информация или дори насока за подобряване или напълно излекуване.
Ето и малко история за мен и моят път: откриха ми заболяването преди приблизително 12 години. Не беше толкова сериозно и "компетентните" лекари веднага започнаха с кортикостероиди, кремчета и т.н. (доволна инвестиция в индустрията
) През годините от тези лекарства имаше краткосрочен ефект, но никога пълно излекуване. Забелязах обаче, че петната се връщаха по - силно изразени, много агресивни и на по - голяма площ, което ме накара да се усетя и прочета, че това изобщо не е добре за мен. Така преди 3 години реших напълно да ги спра и да се обърна към билките. Препоръчаха ми д-р Тошков, отидох на преглед, направиха ми ирисова диагностика, дадоха ми билки и хоп след 6 месеца чист. Бях изключително изумен и доволен, въпреки че след 4-5 месеца пак се появиха петна, но доста по - бледи. В течение на времето бавно започнах да се връщам в старото си състояние. Тъй като знаех вече "верния" път, започнах пак билките на д-р Тошков и хоп още по - голяма изненада ... петната не се разширяваха, но никакво подобрение. След 8-мия месец ги спрях разочарован и взех да разсъждавам какво се е променило .... Точно по времето, когато почнах първия път с билките на Тошков бях като каменоломна, правех камъни в бъбреците по - бързо от ....
стигнах до болница и т.н... Точно преди Тошков (няколко месеца преди това) ме бяха пратили до друг билкар заради камъните в бъбреците и той ми беше дал една диета + билки, за изчистване на камъните .... От това камъните не паднаха, те паднаха с помощта на лекарите .... НО вече от повече от 3 години никакви камъни не съм правил. Диетата се състоеше в 3-4 дни пълен глад, като през това време се пиеше една смес от билка, мед и лимонов сок и зехтин. През тези дни бях толкова силно неразположен, че не е истина, гадене, повръщане и т.н ... в крайна сметка от мен излезна доста неподозорина и неясна, нечиста материя
Защо ви разказах всичко това? Защото сега осъзнавам, че не билките са ми помогнали за пълното излекуване на псориазиса и бъбреците (убеден съм, че те са спомогнали много), а именно изчистването на токсините в мен. В началото тази теория не я приемах напълно, тъй като всяко нещо трябва да си има стабилни доводи и доказателства .... след доста четене в Интернет се оказва, че метода, който те лекува на 100 % е в книгата на
д-р Джон Пагано (това нека не се приема като реклама). Поръчах и прочетох по - голямата част се от нея и идеята на всичко е пълно пречистване на тялото и променяне изцяло на хранителните навици. Та след всичко прочетено достигам до извода, че явно това е пътят.
Ще се радвам, ако и други се включат в темата с техни наблюдения и отзиви. Разбрах, че някои са имали други кожни проблеми, като акне и обриви. Мернах някъде, че Бате Бино споменава за някаква дълбока патология, но не помня къде.