Дъщеря ми имаше мастно образувание на меката част на ухото, накапвахме по няколко капки етерично масло от босилек сутрин и вечер за една седмица, и се махна. В Н И М А Н И Е !!! Преди да използвате този метод направете тест на вътрешната част на китката, със една капка, защото по принцип етеричните масла се ползват само разредени в базисни масла. Съпруга ми има от време на време /зимата/, такива образувания, при него действа пчелният клей. Затопля се количество колкото да "обгърне" мастното образувание, прави се превръзка, и така се спи.Тъй като клея много цапа, аз намерих решение, като слагам парче найлон, отгоре една марля, и клея, слагам ги във фурната на 50 градуса, и като омекне го разстилам на равномерен слой върху марлята, като достигне температура при която като пипнем клея се търпи , налагаме върху мастните образувания, превързваме и си лягаме. При моят съпруг за 3 дни мастните образувания изчезват. След употреба клея не го изхвърлям, както си е със найлончето и марлята, го слагам във един буркан затварям и го държа в хладилника до следващата процедура. И двата метода са помогнали на доста хора, дано помогнат и на вас!