Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Ястия от коприва  (Прочетена 5342 пъти)

titan

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318
Ястия от коприва
« -: 19-04-2010, 23:02:20 »

Мили дами и уважаеми господа ,

ще ви бъда благодарен да споделите някое и друго ястие с коприва. След тестовете ще обявя победителя  tooth  tooth  tooth
« Последна редакция: 20-04-2010, 07:45:09 от titan »
Активен

mariiina

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1464
Re:Ясти коприва
« Отговор #1 -: 20-04-2010, 07:41:53 »

 :kisss:Здрасти, Титане, бабин!Ей, ти неколко предложенияот баба Мария-проклетия...накисната елда +леко стрита коприва, зехтин, ядки по желание.Можеш да си я добавяш към покълнала леща, нахут,грах...Само зелении...маруля, глухарче, киселец, лапад, лобуда/черевена и зелена/, спанак,ако намериш и левурда/див чесън/+ сварена царевичка/ако апваш варено, пък как си върви със семки и ядки...ил коприва с орехиииииииииииииииих... :essen:Да ти е сладко!!!
Активен
...могъщият се бори само със могъщ...

desi82

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
Re:Ястия от коприва
« Отговор #2 -: 20-04-2010, 12:03:26 »

Ами аз някъде бях споделила моята салатка с коприва, но пак ще я напиша.
Копривата се измива и нарязва. След това с ръкавица се намачква колкото да се премахне пърливия ефект. Овкусява се с лим.сок, 2с.л. зехтин, морска сол, копър, по стръкче пр. лук и чесън. Добавят се чери доматки, слън.кълнове и няколко маслини. И се разбърква хубаво.
Активен

lilka

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 171
Re:Ястия от коприва
« Отговор #3 -: 20-04-2010, 20:12:39 »

Пастет от коприва


1чНакиснати тиквени семки сурови
2 шепи коприва
щипка Хималайска сол
сок от четвърт лимон
2 супени лъжици студено пресован зехтин
3 супени лъжици вода- ако е нужно се долива малко повече
аз боравя с пасатор и някой път му е нужно повече течност
1,2 скилидки чесън
щипка черен пипер или джинджифил
Всичко се пасира, доовкусява се ако има нужда и готово за хапване.
Много е вкусен намазан върху краставичка, а може и върху сурова тиквичка.  :essen:
Добър апетит!
Активен
 

Страницата е създадена за 0.18 секунди с 21 запитвания.