В процес на търсене съм, гардже. Животът е именно в търсенето на смисъла, не в неговото намиране Ако няма интрига не е интересно
Вярвай във всеки, който търси истината - съмнявай се във всеки, който я е намерил
.
Още нещо за захарта, което сигурно ще е от интерес за спортуващите и желаещи да топят килограми и/или да ваят тела
. И рафинираната захар, и медът са с висок гликемичен индекс. И двете повишават рязко нивото на глюкоза в кръвта, само че след консумация на мед, тя спада бавно и на етапи, докато при захарта - рязко, изведнъж, и заедно с нея рязко пада и кръвната захар, и кръвното, и настроението, и всичко друго. Затова обикновено шоколадите и другите сладости ни действат приповдигащо в първия момент, но след макс 30-тина минути сме вече заспали, отпаднали, мудни, и често гладни. Ако изядеш лъжица захар преди лягане, то още преди да си заспал, организмът ще я е усвоил и, вероятно, складирал (освен ако не си тренирал преди това), защото няма такава дейност, която толкова бързо да я изразходи за "гориво", поради резките скокове на кръвната захар. Ако обаче изядеш лъжица мед, той се усвоява директно от мозъка, защото си е неговата храна - глюкоза - в най-близко до естественото състояние; няма такива скокове, нивото спада постепенно и само ще спиш по-добре
. Доказано е и, че с до 5 супени лъжици на ден (!) човек отслабва, а не напълнява.
Гарване, ако имаш още други такива статийки, пускай, аз обичам да си чеша клавиатурата да ги оборвам
. А и плюс това не ми се учи в момента
.