Предварително се извинявам, ако темата не е за тук, но не ми хрумна къде другаде да я поместя
.
Та, въпросът ми е за така наречените "Сатурнови дупки" (на английски май е "Saturn return") - според астрологията, това е периодът около 30-40 дни преди рождения ден на всеки човек. Смята се, че тогава звездите оттеглят подкрепата си, или попадаме под влиянието на Сатурн, или нещо от този род и човек става депресиран, раздразнителен, апатичен и податлив на всякакви болести и злополуки. По принцип не се интересувам от астрология и не съм много склонна да вярвам на подобни "бабини деветини", но не мога и да не забележа, че при мен описаното важи с пълна сила - всяка година от средата на май насетне ту ме обземат едни депресии, ту ме хващат бесните, ту ми се случват разни неприятни неща (около втората половина на юни всичко си идва на мястото)
. Не, не е заради наближаването на рождения ден и, следователно, някаква екзистенциална меланхолия, "страх от смъртта" или нещо подобно - ако е въпросът обикновено дори не се сещам за наближаващата дата, докато някой не ме попита "Ще празнуваш ли?"
. Разбира се, настоящата тема беше провокирана именно от стартирането на поредния такъв неблагоприятен период, който известно време асоциирах със смяната на сезоните, но в един момент ми хрумна "абе това не беше ли Сатурновата дупка
"
.
Интересно ми е има ли някой друг тук с подобни наблюдения?
Избиват ли ви бушоните известно време преди рождението? И изобщо, смятате ли подобни теории за достоверни, или за поредната измислица на псевдо-експерти, в опит да си напълнят джобовете?