Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Как се консумира суров патлаждана?  (Прочетена 7258 пъти)

Zlateva, Gali

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 73
  • Бях гъсеница. Бях какавида. Сега вече летя :)

Здравейте, приятели!    :)

Днес Съкровището иска да прави нещо като мусака с патладжан и това ми напомни, че нямам идея как може да се яде патладжана от един суровоядец    :-\   някой има ли идея?

...аз си мисля, че може би е възможно да се нареже патлаждана на ивици, да се изсуши и после да се сложи със зехтин в буркани и да се добавя към салатки, примерно    :Appetit_17:   или пък само да се изсуши и да се нареже на малки кубчета и после пак в салатката...

Хубав ден!    :Content_22:
Активен
за всичко имам време   :-)

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
Re:Как се консумира суров патлаждана?
« Отговор #1 -: 29-05-2010, 16:29:12 »

Това, което предлагаш ти, не съм го пробвала. Патладжан сме яли суров като го мариноваме.
Активен

Томирис

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1170
  • Лунатик!
Re:Как се консумира суров патлаждана?
« Отговор #2 -: 29-05-2010, 16:36:40 »

Виждала съм сурови рецепти с патладжан, май даже на този сайт. Но те съветвам първо да го посолиш и изкиснеш, защото патладжаните отделят чернилка, която освен че е горчива е и вредна за черния дроб и жлъчката.
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
Re:Как се консумира суров патлаждана?
« Отговор #3 -: 29-05-2010, 19:35:43 »

Да, изкисва се преди да се маринова.
Активен

Leah

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 24
Re:Как се консумира суров патлаждана?
« Отговор #4 -: 04-11-2011, 11:11:51 »

Аз лично съм слагала суров патладжан в салата, а и отделно съм го хапвала на малки резенчета със солчица. И си е ядливо. Не е най-вкусното нещо на света, но е приятно.
Може би семенната част е по-неподходяща за консумация, защото е малко по-горчива.

Но нещо невероятно хубаво, което може да се направи от целия патладжан е суров пастет. От сорта на кьопало, само че със сурови продукти в блендър (домат, маслина... каквото ви скимне, общо взето).

Е, и подправки разбира се.

По принцип от доста време ми се иска да направя такъв пастет, по-специално с маслини и паталджани. Идеално е за сос и гарнитура. Ако успея да направя снимки, ще споделя с вас (=
Активен
 

Страницата е създадена за 0.067 секунди с 22 запитвания.