Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Хрумна ми да ви попитам - какви са мотивите ви да сте вегетарианци  (Прочетена 106340 пъти)

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 897
  • :)
    • юнак-паликлечко

Всъщност, може ли да се стане истински йога в която и да е цивилизована част на света?
Под истински имам предвид от най-висш ранг.

Томи, искам само да направя леко разграничение, че "истински" не значи непременно "най-висш ранг" (и оттам - "по-нисш ранг" => неистински) ;). За мене човек ако има желание да се занимава сериозно с нещо, може да го направи винаги и навсякъде - въпрос на приоритети (мое мнение). Иначе съм съгласна с теб, че най-извисените от "йерархията" - онези, които могат да не дишат няколко часа, да живеят без храна и вода и да прочетат учебник 1000 страници за 2 минути и да кажат наизуст всяка една дума от него (четох някога за такъв случай и му завидях с черна завист  :whistling2 - emotloader:  :laugh:) живеят сред природата, в дивото, далеч от всяка цивилизация. Затова и аз съм казвала неведнъж - ако искаме да ставаме свръхчовеци, трябва да зарежем всичко и да хващаме гората, или да палим с 300 към Тибет. Ако обаче имаме някакви ангажименти и нещо, което ни задържа в ненавижданата от мнозина "цивилизация" (семейство, работи и т.н.), ще трябва да се задоволим с компромиси - което обаче не значи, че не постигаме нищо ;). Изобщо, когато правим нещо, в което сме убедени, че е добре, то е добре за нас; ако правим нещо, в което сме сигурни, че няма смисъл, или е лошо - то може само да ни вреди. От нас зависи как ще си го направим... Само и да се сещаме по-често за този факт.
Активен
Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително.
------
Господи като си прибрал грешните, вземи прибери и смешните!

v

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 103

Някой занимавал ли се е с ,,Self-Realization Fellowohip,,Парамаханса Йогананда
Активен

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1374

С някой от постовете си в тази тема съм си създал карма и нощес се случи това, за което предупрждаваше roman_soldier.Оказа се, че не всяко преживяване извън физическото тяло е приятно. Зависи чий покой ще нарушиш. Време на събитието - около 4 часа през ноща, място - училището на село (учил съм в него преди 25 години, вече не функционира). Проблема е, че бях забравил, че е строено върху старо гробище и първите му възпитаници са намирали кости по двора. В резултат на тази среща днес цял ден не ставам за нищо - единствено успях да си направя шаткармите сутринта. Не ми остава друго освен да се моля за душите, които обитават това училище (между тях беше и някогашният директор на училището). Във всеки случаи дори и през деня няма да се излъжа да вляза там.
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

Val

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
  • "Бог е дал на хората храната,дяволът - готвачите!"

Петко, сега видях, че се развихрила една полемика, едно чудо... Нямам много време да се обяснявам.  Само искам да ти кажа, че нъпълно те подкрепям! Не мисля, че някой е изгонил човека. Той така е решил.
Активен

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!

А вие погледнахте ли в подписа на Ортодоксален канадска ливада? После ако сте любопитни погледнете и пловдивска ливада! :)
Активен

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна

Погледнахме. И?
Дори и там има противоречие.
Най-малкото това мога да кажа.
Активен

Ortodoksalen_Anorektik

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 666
  • бивш Ортодоксален Аноректик
    • http://sites.google.com/site/mahaviratrans/

Погледнахме. И?
Дори и там има противоречие.
Най-малкото това мога да кажа.

Ти първо оправи гъбите, после разкажи за котката па после аз може да се излъжа да поразкажа това онова.
Активен
Шивамбукалпа експерт.!
Кундалини Дестилатор, раджнишар дегустатор
जो मुझे पसंद नहीं करता है बकवास करने के लिए मुँह
Канадска ливада
---
Пловдивска ливада [/u

Ortodoksalen_Anorektik

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 666
  • бивш Ортодоксален Аноректик
    • http://sites.google.com/site/mahaviratrans/

Трябвало е по рано да прегледам старата тема за гъбите. Струва ми се, че има трито от нея,  долавя  се някакво напрежение там и точно тя е стартирала драма в която косвено ме въвличате
Получава се инертен феномен: "Приятелите на моите приятели или враговете на моите приятели са...... "

ЦЪК
Марулка е решаващ фактор, а на шевчето гуруто каквото каже това се прави.  Гуровите действия и помисли не се подлагат на никакво съмнение..  tooth tooth

Кога предлагате да сложим край на "сапунката" ?   

Активен
Шивамбукалпа експерт.!
Кундалини Дестилатор, раджнишар дегустатор
जो मुझे पसंद नहीं करता है बकवास करने के लिए मुँह
Канадска ливада
---
Пловдивска ливада [/u

hdeshev

• Христо Дeшeв
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 845
  • Един ученик на пътя...
    • може би блог

Тук нещата излязоха от контрол и никой не печели тези "дискусии" да продължават. Петко, Вери, предлагам да почистите темата от коментарите, които не са по оригиналният въпрос на Мио и не я заключите? Аз лично си изключвам имейл нотификацията за нов коментар в нея.
Активен
Time waits for no slave!
-- Napalm Death

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 897
  • :)
    • юнак-паликлечко

Кога предлагате да сложим край на "сапунката" ?   

Аз предлагам, да го сторим в отделна тема... И понеже "който предложи, той заложи", ето къде може да стане това http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=1292.0  :sorcerer - emotloader: ;D.
Активен
Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително.
------
Господи като си прибрал грешните, вземи прибери и смешните!

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна

Гъбите са оправени. Не знам какво тооолкова те смущава.
За котката съм разказвала в темата за това.
Активен

oum le dauphin blanc

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 548

Темата е поела в друга посока, но се сетих за един приятен сайт за обувки направени не от плът (някой по-горе беше споменал, че нямало качествени - при добро желание всичко се намира): http://www.vegetarian-shoes.co.uk/
Активен

Svetlio

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1133
    • MMS BULGARIA

Тъй като, темата за пилешкото месо е заключена, тази ми се струва доста подходяща да аргументирам, една от причините да не ям месо!

Вижте, как се правят пилешките хапки.
Пилетата се смилат на паста и тъй като е пълно с бактерии, я накисват в амоняк.
След това, заради отвратителния вкус, пастата, се пре-овкусява(пак с някаква химия).
И накрая, защото е розова tooth, я боядисват(пак с химия).

Да ви е сладко на всички, които се тъпчете с подобно "нещо", давате го на децата си и ви плющят ушите.
Както казва Уди Алън в един от неговите филми, "Всеки сам решава, как да провали живота си".

http://www.businessinsider.com/chicken-nuggets-are-made-of-this-pink-goop-2010-10
Активен

namonaraqnaq

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 140

Като малка живеех на село, нямаше много деца, имахме животни, с които си играех и след това виждах как ги убиват, беше голяма травма. След това ме караха да ям от тях, което беше пълен абсурд и беше съпроводено с известна доза насилие, което допълнително ме отблъсна.
И братята ми са вегетарианци. Мислех, че причината при тях е същата, но те ми казаха, че просто им е гадно да ядат месо.
Активен

namonaraqnaq

• Full member
  • Неактивен Неактивен
Re:Хрумна ми да ви попитам
« Отговор #174 -: 07-10-2010, 16:03:00 »

Не го приемам така. :flowers2:Даже това е хубава тема за размисъл.
П.П.По горе исках да кажа че няма още добри обувки от ИЗКУСТВЕНА кожа,ама като няма копче"Редактирай" :Confus_3: :bleh
Има, зависи какво разбираш под добри, де - за зимата специално иам топли - апрески и гумени ботуши с вълнени чорапи под тях :-)
И аз нося кожени обувки, де.
На мен ми е интересно - приемливо ли е да се одере кожата на животно, което е умряло от естествена смърт примерно или е оскверняване на труп?
Активен

namonaraqnaq

• Full member
  • Неактивен Неактивен

С някой от постовете си в тази тема съм си създал карма и нощес се случи това, за което предупрждаваше roman_soldier.Оказа се, че не всяко преживяване извън физическото тяло е приятно. Зависи чий покой ще нарушиш. Време на събитието - около 4 часа през ноща, място - училището на село (учил съм в него преди 25 години, вече не функционира). Проблема е, че бях забравил, че е строено върху старо гробище и първите му възпитаници са намирали кости по двора. В резултат на тази среща днес цял ден не ставам за нищо - единствено успях да си направя шаткармите сутринта. Не ми остава друго освен да се моля за душите, които обитават това училище (между тях беше и някогашният директор на училището). Във всеки случаи дори и през деня няма да се излъжа да вляза там.
Недей, стават бели! Имаш ли учител?
Един познат го вкараха в психиатрия.
Активен

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1374

Това не беше планирано, а стана случайно. Надявам се да не се повтори.
От много отдавна нямам учител(само по древните ръкописи).
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

Rado

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 146
  • I am Vegan!!!

Доста време прекарах докато стигна до последния пост и да ми дойде реда да споделя и моите причини, които ме накараха да стана вегетарианец...темата доста беше кривнала в друга посока, също ми беше интересно, но да се върнем към основната причина, а именно какви са мотивите ми:
Имам спомени от детството, свързани с лета прекарани на село и обичйки повечето домашни животни...всяко колене беше тежко преживяване за мен, особено когато ставах невинен свидетел на тези убийства. Една от мечтите ми като малък беше когато порасна да мога да купя всички домашни животни, за да не може никой да ги убие! Не съм бил фен на месото и определени месни храни, някои от тях ми бяха дори противни и отказвах да ги ям(като агнешко или шкембе чорба). След време когато поотраснах и можех да осъзнавам по-добре нещата около себе си попаднах случайно(или можеби не) на книгата Сила за Живот(през 1994)и тя промени всичките ми представи за храната като цяло. На следващия ден вече бях вегетарианец и нито за секунда не съм изпитал носталгия или желание да ям месо! Прекратих приемането и на други вредни "храни". Допълнителен стимул и увереност че съм направил правилния избор бяха по онова време едни огромни плакати в Германия(където живеех тогава) със снимки на крави, висящи на кранове с измъчени погледи по пътя към смъртта...тези снимки оставиха неизлечим спомен...след години гледайки филма Земляни(който за съжаление се гледа предимно от хора, които вече са вегетарианци....
Активен

Rado

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 146
  • I am Vegan!!!

...продължение: та този филм също беше потресаващ, защото човек вижда всъщност какво се случва с "високо-протеиновата храна" на много наши съграждани. И естествено всеки подобен филм, клип, книга, статия затвърждават още по-силно факта че избора ми е бил правилен!
Активен

oum le dauphin blanc

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 548
Re:Хрумна ми да ви попитам
« Отговор #179 -: 13-11-2010, 22:17:45 »

Не го приемам така. :flowers2:Даже това е хубава тема за размисъл.
П.П.По горе исках да кажа че няма още добри обувки от ИЗКУСТВЕНА кожа,ама като няма копче"Редактирай" :Confus_3: :bleh
Има, зависи какво разбираш под добри, де - за зимата специално иам топли - апрески и гумени ботуши с вълнени чорапи под тях :-)
И аз нося кожени обувки, де.
На мен ми е интересно - приемливо ли е да се одере кожата на животно, което е умряло от естествена смърт примерно или е оскверняване на труп?

Всъщност проблема е, че животните се дерат живи точно заради кожите. Ако беше само за месото им това едва ли щеше да се прави. Когато животното се дере докато е живо кожата става по-мека, а козината по-пухкава, защото животното е настръхнало от ужас... Всеки път като видя чифт кожени обувки се сещам за едно предаване по Discovery, в което обясняваха как се правят качествени кожени стоки. За целта разпраха стомаха на една бременна крава и после одраха още неродените й бебета ...и всичко това, както се сещате, се случва докато са живи. Кожени обувки ли? - предпочитам да ходя боса. Само като си помисля, че до съвсем скоро си умирах за хубави обувки и не съм се замисляла как всъщност се правят:-\ За съжаление Радо е прав, че подобни изродщини се гледат най-вече от хора, които вече са вегетарианци. Между другото не успях да изгледам повече от 15-тина минути от "Земляни" (оправданието ми е, че вече бях убеден веган и нямаше нужда да си причинявам всичко това).
Активен

Страницата е създадена за 0.083 секунди с 22 запитвания.