Валче, щом ти е интересно , да взема да ти кажа.
Това е един мой познат доктор от Украйна ,Крим, гр. Евпатория. - кмн д-р Виктор Хрушчов. Много интересен и стойностен човек . Има частен мед. център , в който работи само той ,а една симпатяга му помага. Центърът му не се рекламира никъде ,няма и сайт, няма дори и табела отвън, трябва някой да те посрещне ,дори и да имаш точния адрес.( Аз попаднах там съвсем случайно ) Вътре всичко е супер лукс и е оборудвано с най-различна скъпа техника ( най-скъпият апарат за компютърна диагностика -КСК Барс - 45000 $ ; неинвазивен анализатор АМП - без да те боцка за 3 мин. смъква 117 показателя от жизнената ти дейност , които, ако искаш да изследваш , ще трябва да обиколиш няколко лаборатории ,където ще ти източат половината кръв ; криосауна ; и др. разни уреди за физиотерапия . )
Интересното е , че д-р Хрушчов приема само по един пациент на ден! Казва ,че толкова е необходимо за да се вникне в проблемите и да се назначи подходящата терапия ! А тя, (колкото и да не ти се вярва, отчитайки всичката му апаратура) , почти винаги е ... лечебен глад. Самият той е суровоядец , гладува вече 35г. и лекува по този начин ( както и с помощта на други естествени средства ) от доста дълго време. ( Отдавна е зарязал официалното, "хуманното" лечение. Казва в книгата си ,че в дългата си практика по болниците никога не е срещнал нито един болен, излекуван от някаква хронична болест с помощта на "традиционната" медицина .. )
Логично е да се предположи ,че такъв доктор има космически тарифи , за да избие огромните си вложения , още повече и с по един пациент на ден...
Самият той обаче казва , че е направил центъра си за удоволствие, а не за пари , защото е достатъчно обезпечен. До момента лично аз не се съмнявам , че това е истина.
Първата ми "визита " при него продължи повече от три часа.(защото бързаше за Индия) За него бях само един любопитен случаен чужденец . В един момент ми стана неудобно - половин ден съм при него а той не ми взима никакви пари за нищо, даже ме черпи чайове и разни сурови лакомства. Изключително внимание.Все едно съм някой високопоставен клечо. На изпроводяк ми подари негова неиздадена книга ( много ценна - извадки от библията с коментар от лекаря-натуропат) ,а парите , които аз все пак дадох, бяха около 3 лв за другата му ,издадена в минимален тираж книга за гладуването.
Следващата (2009) година аз пак го посетих , този път да ме диагностира с неговия апарат ( че се бях запалил по компютърната диагностика,исках да купувам подобна машинарийка ) и да обсъдим това-онова. Стоях пак поне 3 часа. Зададох му всички възможни въпроси, а той дори и минимално не се изнерви. Викам си - тоя път поне няма да излизам без да оставя пари. Айде първият път ме глези промоционално , но сега сигурно ще извади сатъра.
Но.. пак не стана на моята
Накрая като го питах колко му дължа, той отговори :
" Николко. Защото не ми вярвате " А аз не че не му вярвам , просто си позволих да се усъмня, че да почнеш глад на вода 15 дни от раз е по-добре, отколкото да стигнеш до този срок постепенно . И ме изпрати обиден.
Това , което съм запомнил от него е , че не можеш да се излекуваш без да осъзнаеш защо си болен, да се разкаеш и да простиш.
Та така, още се чувствам неудобно. Този човек продължава да е една загадка за мен. Но съм се заканил следващият път поне да пробвам да му платя предварително .
Та така, Валче, тя моята работа стана - ти ме питаш колко е часът , а аз ти разказвам как се произвеждат часовниците
Ясно е , спам се получи , а за някои (които не ме познават) вероятно е и скрита реклама.
Но няма как да е , никой няма да се грабне да пътува два дни за един преглед при д-р Хрушчов. (А пък и тоя чудак явно не си пада по това да взема пари.
)
Но вероятно и смисъл няма да има, защото той няма да откаже консултации и по телефона или по нета . ( веднъж поне го направи, обади му се една моя позната
)
Но си мислех , че все пак би било интересно да разкажа за един по-различен лекар ,с по-различна философия относно лекарската професия, с по-различна ценностна система , от който бях дълбоко впечатлен.
Възможно е и у нас да срещнем подобни изключения, но на мен все още не ми се е случвало, най-вероятно защото " В собствената страна пророци няма "