Аз ви открих миналато лято благодарение на моите търсения за здравословно хранене, за да мога да облекча проблемите на сина ми.
Честно казано не знам какво отключи АД-то. Събраха се много фактори на веднъж - последна ваксинация ДТК, тръгване на детска ясла и съответното хранене там, след няколко месеца и спиране на кърменето. Това беше есента на 2008. Оттогава до сега обривите бяха локализирани по сгъвките на ръцете, краката, по вратлето и по ушите. Хрането - опитвам се да бъде според всичко, което чета тук във форума, но ми е много трудно - най-напред аз изцяло промених хранителните си навици (примерът е най-добрия учител), започнах постепенно да изключвам каквото мога от лошите храни - сладки неща не купувам - всичко аз му приготвям, плодове и зеленчуци винаги е хапвал, добавих кълнове, ядки, опитвам се да огранича заводския хляб, месото и млечните. Но срещам само отпор от роднините - ама защо го лишаваш от това, защо го лишаваш от онова, ама много трудно било; а и покрай детската градина - все по-лоши маниери на хранене придобива от там - иска бял хляб, иска да му купувам кроасанче например и други подобни. Когато сме само двамата винаги имам здравословна алтернатива да му предложа и той с удоволствие си хапва, но има ли още някой и започва да се пробва - еми това няма да го ям, а пък искам еди какво си. Половинката ми уж не е против, но пък не срещам никаква подкрепа с реални действия от негова страна. Само се оплаква, че забранявам това и онова. Говоря като латерна и обяснявам .... на всички.
За детокс прогма и аз се замислям постоянно - но не знам какво мога да прилагам при него. Глад е немислимо. Когато е болен - оставям го по 1-2 дни само на плодове и зеленчуци, възможно най-малко количество. В момента проблема е, че преди един месец боледува от скарлатина и оттогава положението е трагично - обривите са му по цялото тяло, силно сърбящи, чак рани са станали, притеснявам се да не се инфектират. Общо взето проблемите се засилват, когато започва да му пада имунитета и да се разболява нещо. Мислех си дали мога да го мажа със собствената му урина (и без това много от хидратиращите кремове съдържат уреа).
От 9 месечен го лекувам с хомеопатия. По принцип вече почти трета година не пил лекарства, освен хомеопатичните. Но този проблем не можем да го решим.
Hospitalier за пръв път чувам за това масло. Ще потърся повече инфо, а този магазин "Здравица" - някакви координати.
Pipilota и аз ги гледах тези Омега 3 мазнини. Въпросът ми беше наистина, някой да ми препоръча, че са от добър източник са. А техния прием помага ли ти, да се чувстваш по-добре. А нещо повече за маслото от вечерна иглика - то май е само на капсули - ти пиеш ли го или се мажеш с него (четох, че е хубаво да се приема гамалиноленова киселина и през кожата). Предполагам, че на дадените телефони в сайта мога да получа инфо и консултация.
Благодаря ви много на всички за съветите и се извинявам ако ми е малко разхвърляна мисълта. Така не се чувствам сама в борбата.