Марулче, прекалих с марулките тези дни и резултатът е на лице! Преливам от идеи )
Как ви се струва с общи усилия да понапишем някои насоки към начинаещите и Мер да закове темата в началото?
Ето аз не знаех нищо за сушенето и добре, че още при първия опит benato ми каза да си намаля фурната. Е, бях унищожила ензимите най-безпощадно, но ако не се беше намесил той, щях да си карам в същия дух кой знае още колко време. Хем такива като мен ще си попълнят знанията, щем новопристигащите ще имат систематизирани основи.
Намерих малко информация при братушките. Публикувам я дословно, с някои точки, като например 100 гр. мед и лидерството на прашеца, не съм съвсем съгласна и ще продължавам с проучванията.
Списък на основните продукти по ред на значимост:1. Цветен прашец
2. Зеленолистни
3. Ядки и семена
4. Зеленчуци
5. Мед
6. Морски водорасли
7. Плодове
Примерно количество на ден1 група - необходими1. Цветен прашец - 10 гр.
2. Мед - 100 гр.
3. Плодове, зеленчуци, зеленолистни - 1000 гр.
4. Ядки и семена - 100 гр.
2 група - по желание1. Зърнени, накиснати във вода
2. Зърнени, покълнали
3. Овесени ядки
4. Водорасли
5. Гъби
6. Сушени плодове
7. Растителна мазнина