Обожавам цяла България,навсякъде където отиде човек може да открие нещо завладяващо. За съжаление последните 10 години голяма част от любимите ми места, девствени и немного посетени сега са станали просто панаири от хора и атракции...
Скоро не бях ходила на Синеморец (10-15 год.) с дивия плаж и Вятърче там горе на хълма, бях потресена от новите хотели и гмежа по плажа Силистар (преди с диви прасета) на устието на Велека... За Камен бряг, Яилата, Езерец, Дуранкулак - също е пълно с туристи и хотели 3 звезди... За къмпингите да не говорим - на какво приличат някогашните диви местенца и вечният купон в тях.
На планината - същата лудница - едно време като останахме 3 дни зимата на х. Иван Вазов ни търсиха с Планинска спасителна, а на Рилски езера (старата) нямаше кой да направи пъртина до хижата та да слезе хижаря и да ни отвори... Разнежих се...
Все още има обезлюдени малки селца и можеш да намериш нови и интересни места, например село Делчево, където есента нямаше даже хляб - а вече има хотелче
Или църквата в село Добърско - вече включена в училищните екскурзии...