И ти ли като Вери го приготвяш, Деси?
Как ще намериш по магазините, то е много скъпо и никой не го внася.Щом оризовото е 5-6 лв, онова трябва да е към 15. Аз някъде бях пил по Европата, чудно вкусно беше, ама и скъпо.
На времето се бях засилил да внасям соево мляко от фирмата "Провамел", ходих чак до Белгия. Ама си останах само с един кашон ,пълен с всякакви млекца и кремчета,дето ми го подариха за да не страдам,че вече имало представители за Бг.
Между другото, има един чичка, един зъл гений, тук във Варна, който още през 96-та си разработи негов метод за правене на такива "млека" в домашни условия . (В Народно дело имаше статия "Нямаш крава -пиеш мляко" ,от там го издирих..) Христо Христов се казваше. Колко съм го врънкал да ми даде рецептата . Оня е крив чичка обаче , не даваше. Това единственото българското соево мляко,което е в продажба,го започнаха фирма "Квирест" и то е от същия тоя човек рецептирано,някакъв ортаклък направиха.. Само че вкусът му беше съвсем друг от това,което той ми даде да пия у тях. Но аз го познавам, той е гявол и съм сигурен,че ни им е дал всичко от технологията.. Пак ще го търся, защото трябва да му се признае таланта - в годините съм тествал всяко възможно соево мляко ,което ми е попадало пред очите по Европа и Англия, но по-вкусно от неговото не съм срещал.