Здравейте,
след доста колебания и най-вече след последното посещение на ехограф, реших да направя първото си пречистване на черен дроб и жлъчка.
Имам си камък в жлъчката, който бе засечен преди около 2 години. Габарити в диаметър: 12 на 16 мм.
На 6 месеца ходя при лекар, за да контролираме размера му.
Нямам кризи и болки, само когато наруша диетата - усещам присъствието му: тежест и леко побождане.
Преди около 6 месеца промених режима на хранене.
Изключих пържено, маргарини, тестени сладкиши и сол.
Замених белият хляб с черен, който сам си приготвям.
По принцип не ям месо и не пия алкохол.
Преди около два месеца стартирах сутрин със сока на 1 лимон и 2-3 лъжици зехтин.
Притеснявах се от размера на камъка и за това до този момент не бях се решил, но в крайна сметка реших: Действам!
Подготовката беше около 5 дни.
- сутрин: горски билков чайчай (мента, мащерка, кантарион - жълт и червен), лъжица мед, сок от 1 лимон, 4 лъжици зехтин.
- към 10 часа - сок от зелени ябълки 300-400 мл.
- на обяд - салата зеле и моркови, овкусени със зехтин, филийка черен хляб
- след обяд - сок от зелени ябълки 300-400 мл
- вечеря – плодове: портокал, ябълка, киви, салата зеле и моркови, овкусени със зехтин, филийка черен хляб
- преди лягане – сок от зелени ябълки 200 мл
По три пъти на ден приемах и отвара от синя жлъчка – по около 150 мл.
Петият ден след обяд стартирах със загряване с електрическа грейка и английската сол ( най-гадното нещо, което съм приемал през живота си).
Изпразването на червата продължи до към 23 часа.
Около 21 часа приех зехтина и лимоновият сок – около 250 мл. лимонов сок и около 220 мл. зехтин. Нямах проблем с приемането – след английската сол, смятам, че няма нещо, което не мога да изпия.
Продължих със загряването. Към 12 съм заспал.
Към 3 часа ходих до тоалетна – нищо интересно.
Сутринта станах към 7 – пих чай, сок от ябълка.
Към 8 направих клизма. Излезе жълтеникава вода.
При следващото ходене освен жълтеникава вода излязоха и зелени топчета – казах си: това са гадовете. След като ги поразгледах по-подробно обаче, ми се стори, че са втвърден зехтин. Измих едно, разчупих го, подозренията ми се засилиха.
Ходих още няколко пъти, още много топчета излязоха, с най-различни размери – от 3 до 20 мм.
Измих няколко топчета и ги оставих за по-нататъшен анализ.
Пих 200 мл. сок от моркови, 300 мл. сок от червено цвекло и отидох да работа.
След обяд ходих до тоалетна и изходих … зехтин – точно във вида в който бях го приел, сякаш изобщо не бе преминал през всичките ми черва.
На другият ден се сетих да погледна топчетата – смятах да ги снимам. Нямаше ги обаче – бяха се стопили и бяха станали на зехтин.
Ще се радвам да получа мнението ви за резултата – при вас случвало ли се е това?
На какво може да се дължи?
Поздрави