И аз мисля, че не е естествено животинките да стават вегетарианци. За котките нямам наблюдения, но за кучетата поне... Вярно, и те са като хората - ако им се наложи, могат да оцелеят на всичко, могат и да ядат неестествени за тях храни, при това с кеф (мигар ние не сме ги научили да нагъват мляко и млечни, хляб, колбаси, че и шоколад даже - все неща, дето знаем, че и за нас не са най-добрите, ама и ние ги нагъваме), но това не значи, че е особено добре за тях...
Моето кученце е на умерено вегенариански режим (надробен хляб, накиснат във вода като попара, гарнирано с малко суха храна Chappy, два-три пъти в седмицата и месо или кокали - когато има) от чисто икономически съображения
. Като има кокали си ги яде с охота, като няма, си наляга парцалите, милото. Често навън налита и на "небрежно изхвърлени" хранителни отпадъци, но аз не му давам да ги яде - умирам си от ужас да не ми го отровят...
Кучето обаче има добре развита задстомашна жлеза, доколкото ми е известно, та гори и захар, заради това питам.
Странно, аз пък друго съм чувала - че не бивало да им се дава захар, защото ослепявали
. Въпреки че много мои познати хранят кучетата си с всякакви боклуци със захар, но не вярвам да им се е отразило кой знае колко добре...
А това с чиповете ми се струва "всичката Мара - втасала"... Така наречените "контролни органи" не вършат нищо полезно, следователно, трябва да има симулация на кипяща дейност, и ето - един вид, "все нещо сме направили". Направили, ама както пише и баба Мария, на село котките и кучетата никой не им слага чипове... По улиците хиляди безстопанствени се разхождат както им скимне, наш`те тръгнали за домашните да се "грижат".
Почти като тая история със здравните осигуровки - цигани си влизат и излизат по болници като в кръчма, а сега се предвиждало глоба "до 500 лв" за току-що завършили студенти, закъснели с 1 месец да си платят първата вноска
.
Абе... добре сме, ама ш`са опра`им
.