Дая, един месец не съм се сещала за готвена храна и даже ми беше странно, че из интернет се говори за някакви ”cravings”, но си мисля, че моето е по-скоро в резултат на някаква фрустрация.. знам ли.
@v-a-l: Трудно ми е да напиша някакво примерно меню за последния месец, тъй като храненето ми се променя и колкото по-дълго съм на сурови храни, толкова повече експериментирам с нови неща.
Още първите дни, когато смених режима забелязах, че не ми се яде почти нищо сладко. .дори плодове като банан, манго, ананас ми бяха прекалеено сладки. Затова доста наблягах на зеленчуците, кокосовите орехи, разни ядки и доста маслини. От скоро започнах да пия сутрин смутита и се опитвам да интегрирам зелените растенийца в тях. Но да ви кажа честно, когато ям плодове сутрин, след това веднага съм гладна.. все едно да ям шоколад на закуска.. малко се обезсмисля, така че примерното ми меню включва по-скоро салата:
Сутрин салата – домати, краставици, моркови, маруля, чушка, пресен лук, маслини, сусам, ленено семе, слънчогледови ядки, зехтин
Обед – лешници, бадеми, плодове, карфиолови пуканки
Вечер- някое кулинарно изобретение като крем супа с авокадо или спагети от тиквичка с вкусен сос ))
За кълновете не може да се каже, че активно ги ям.. покълнвах си няколко пъти разни неща, но още нямам система и не ми се получава много.
@ petia_gol: Познавам хора, на които нищо не би им станало от няколко парчета шоколад, но моето тяло реагира доста изострено на всякакви вредни субстанции, включително алкохол и прочие. Вярно, че и аз съм малко екстремна и сменям рязко навиците си.. ноо .. това е положението
Поздрави!