Здравейте,приятели!
Наричам ви така, защото откакто ви чета, ви чувствам близки – при вас ми е много уютно – не само заради възгледите ви и добронамерената обстановка, но и заради споделения опит. Благодаря, че ви има!
Казвам се Росица и съм от Казанлък. След 2 седмици ще стана на 40, затова озаглавих така представянето си. Винаги съм се увличала от здравословно хранене и духовно израстване, но не мога да се похваля с кой знае колко успехи. Причината е в моето непостоянство, но се надявам да имам подкрепата ви и този път вече завинаги да вляза в „правия път”.
Началото бе около 1991г., когато прочетох книгата на Лидия Ковачева „Лечебния глад”- оттогава започнах да си правя еднодневни плодово-чайни разтоварителни дни всяка седмица. После попаднах на Пол Брег, Махалов, Ю.Николаев; запознах се с йога чрез книгата на Венци Евтимов /дори практикувах асаните около година/; изкарах един курс на Норбеков и изчетох книгите му; Луиз Хей, Джон Кехоу, Гайдурков ..... и след това случайно попаднах на вас.
Всъщност, убедена съм, че в живота няма случайни неща – всяко нещо си идва с времето, когато си готов да го разбереш и приемеш.
От малка страдам от запек, като студентка приемах доста пургативи, за радост,скоро разбрах, че нито те, нито чая от сена са решение на проблема. Преди 7 години открих класическата хомеопатия след безуспешни опити на традиционната медицина да се справи с колитните ми болки. Оттогава у дома няма други лекарства.
За първи път направих продължително лечебно гладуване по Л.Ковачева през 2007г.-поради напрегната ми работа и нездравословно хранене изпаднах в депресия, назначиха ми антидепресанти, от които изпих само 2 хапчета и реших, че няма кой друг да ми помогне, ако не си помогна сама. После забременях с второто ми дете и в момента се гледаме у дома и се радвам на споделените мигове с нея и кака- тинейджърка.
Тъй като все още не съм изчела всичкия материал при вас, а съм нетърпелива да започна новия си живот, ще ви моля да ми помогнете с една примерна програма за седмично меню.
Тази година правих 2 пъти плодово-чаен разтоварителен режим – през февруари общо 30 дни със захранването и през октомври – общо 15. Проблемът при мен са депресивните настроения, които ме обхващат и скоро след това започвам да се самонаказвам с храна като преяждам и не пия достатъчно вода и става един омагьосан кръг от лоши мисли и лоша храна.
Надявам се, с вашата подкрепа този път да успея, защото от собствения си житейски опит се убедих как храненето влияе на мислите ми. Не си падам много по месото, но понякога /веднъж на 2-3 месеца/ ми се прияжда сочна свинска пържола на скара или риба. Мисля, че бих могла спокойно да се откажа от месото, още повече, че съпругът ми от около 30г. не яде месо /но риба, яйца и млечни –да/ и у дома не се готви с месо, нито се купуват колбаси. Обожавам козето сиренце – купуваме само домашно.
След тези гастрономически описания е време да споделя какво опитах от здравословните храни. Направих си кълнове от пшеница и слънчоглед /ядох от тях около пълна шепа, прибавени към салата от домати, но след това ми се поду корема, заболя ме отново дебелото черво, та се питам дали не сгреших в количеството/; сутрин си правя ленена напитка, опитах и цветния прашец, поръсвам салатите със смлян сусам, ям сурови ядки, а от вчера имам и блендер и си направих сусамово мляко. Започнах отново да правя Слънчевите упражнения от йога. Т.е. имам желание за промяна, но се нуждая от наставник – така пътят ми ще е по-лесен.
Искам да споделя също, че нямам подкрепата на близките си, частично може би на съпруга ми. Но бих могла да имам едно голямо семейство / съмишлениците от „Земя на заем”/. Надявам се, да ме приемете с обич и разбиране.
Благодаря, че ви има!