Привет на всички!
Предполагам тук трябва да пусна моето питане. Преди да си напиша въпроса, нека да кажа, че съм ровил из форума и успях да намеря за косата някакви отговори, но предвид че за зъбите не успях, ще драсна и нея. Накратко при мен какво се случва:
Болести в миналото: чести настинки... много чести, бронхиална астма, запек, лениви черва, някаква странна алергия по очите, разбирайте силно зачервяване, лош дъх, кървящи венци, бъбреци-камъчета и т.н със сигурност ще пропусна нещо. През годините (от 2003-та насам) си правя всякакви тестове за да се почувствам по-добре, но винаги имаше нещо проблемно, въпреки че се чувствах къде по-добре от преди да започна. От декември 2009-та реших да спра месото, изгледах няколко хитови филма и ми стана ясно-спирам!
Ползи: липсваха проблемите с венци, бъбреци, черва, настинки, очите, всякакви други болежки съм си оправил през годините с по-правилно хранене.
Вреда: думата вреда едва ли е точната, но все пак. Силен косопад и клатещи се зъби. Това е тествано, че причината е от месото. След 3-4 месеца пак го започнах (месото). Намаля ми косопада, да не кажа спря, зъбите се стягат веднага след консумация на месо (не си въобразявам). Сега пак спрях месото и същата песен на нов глас.
Действия които опитах: Спрял съм (и до сега) шампоани, пасти за зъби. Ползвам за косата хума различни видове + масла, зехтин, масажи. Ям доста сурова храна, фрешове - моркови, домашни ябълки, салати от цвекло, ряпа, ..всичко зелено и сурово, зехтин екстра върджин, сурови ядки, бобови, старая се всичко да е както трябва. Пия си от време на време сутрин лимонче със зехтин, клизми съм си правил с урина. ДА - чувствам се супер, но ..... зъбите и косата какво да ги правя?! Притеснява ме този косопад и това разклащане, не е шега работа.
Кофтито е, че след консумацията на месо, не се чувствам много ок, предполагам знаете за какво говоря.
Да си направя ли някакви изследвания или?
Благодаря за всички отговори и съвети!