Някой от нас са се хранели 20,30,а дори и 40 години с 10 вида "манджа" с 3-5 продукта вътре,но сега е много актуално да започнем с неща които чуваме за първи път.На мен ми е достатъчно да се храня със суровите неща от които се правиха "манджите" плюс още многото родни плодове и зеленчуци,които съм пренебрегвал.Иначе излиза,че месото наистина е незаменимо и трябва да примаме Лунен прах за компенсация.Но всеки има право на собсвената си суета и глезотия.
Мисля, че проблема идва от това, че голяма част от рецептите в този и други БГ сайтове за суровоядство са взети от чужди такива. И естествено съставките използвани в тях са типични за тяхния си район.
Както Малахов, а и други казват, най-полезни са местните продукти до около 500 км в радиус. Организма ни е настроен за тях.
Така, че хора, нека по-малко да копираме и да се опитваме да създадем и нещо свое. България има ужасно богата и разнообразна природа. Това ви го казвам, след като съм посетил към 10-тина труги страни. Например в Корея няма череши, кайсии, а гроздето е отвратително.
Освен това, така се подпомага местното производство. Намалява се замърсяването от транспорта.