Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Киноа кракер с дъх на пица  (Прочетена 5522 пъти)

marulka

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1649
  • Зайченцето бяло на марулката марулката изяло...
Киноа кракер с дъх на пица
« -: 04-02-2011, 12:17:52 »

2 ч.ч. киноа, накисната от предния ден
1/2 ч.ч. смляно ленено семе
1 ч.ч. слънчогледови семки
1/2 връзка магданоз
1 скилидка чесън
3 стръка зелен лук
1/2 червена чушка
10 сушени домата
2 с.л. соев сос
1/4 ч.ч. зехтин
1 ч.л. италианска подправка

Сложете всички продукти без киноата и лененото семе в кухненски робот и смелете на не много фино. След това смесете киноата и лененото семе с получената смес. Разстелете върху хартия за печене и сушете 10+ часа до готовност.
« Последна редакция: 17-03-2011, 14:47:11 от marulka »
Активен
Nothing cooked tastes as good as raw feels

барбаронка

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 82
    • Най-красивото място- вкъщи
Re:Киноа кракер с дъх на пица
« Отговор #1 -: 20-02-2012, 13:24:17 »

Marulka, това ми звучи направо страхотно, мисля да го изпробвам. Днес слагам киноата, за утре може и да има снимки вече :)  :essen:
Активен
"Най- необходимото познание е да се научиш да забравяш ненужното."Антистен

Ира

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 24
Re:Киноа кракер с дъх на пица
« Отговор #2 -: 03-06-2012, 15:51:14 »

Здравей Марулка,
Тези крекери наистина ми харесаха защото имат много домати,които много обичам,само че съм малко невежа в сушенето им,никъде не намерих информация за това,ако можеш да обясниш по-подробно как става,как се режат,колко се сушат,съответно във фурна с вентилатор,или още по-добре на слънце,предпочитам този вариант,а и слънцето тук е много силно.Благодаря предварително. :)
Активен
“Не разрушавай онова, което е направил Бог, заради това да ядеш нещо.”
“По-добре е да имаш вечеря от растения, в която има любов, отколкото добитък, гледан за угояване, с омраза вътре.”
Притчи (Соломонови), 15:17

nortifox

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 158
Re:Киноа кракер с дъх на пица
« Отговор #3 -: 30-06-2012, 06:54:46 »

Ето с това се мъчих вчера и мисля се получи много добре като за първи път.
- 4с.л. ръж - смляна
- 4с.л. елда - смляна
- 2с.л. ленено семе - смляна
- 2с.л. сусам - цял
-4с.л. пшенични зародиши - цели
- 4с.л. овесени ядки фини - цели
- 20 маслини без костилкага - блендера
- 3с.л. зехтин - блендера
- 2ч.л. мед – блендера
- 2с.л. кашу - блендера
- 1к.л. сол  / ако има в меродията може да не се слага /
 - 2 стръка зелен лук – в блендера
- малко магданоз - блендера
- 100гр..вода - блендера
- подправки – чубрика, самардала, ч.пипер, ½ лимонов сок и други според това кой какво обича на вкус
- щипка сода или бакпулвер / по желание /
В голяма купа се смесват ръжта, елдата, лененото семе, сусама, пшеничените зародиши, овесените ядки,сол и подправките.
В блендера се слагат маслините,зехтина,мед,лука,водата,магданоза и кашуто до получаване на хомогенна смес, която се изсипва в голямата купа и се бърка докато се смесят всички съставки /ако е нужно може да се добави вода /.
Взема се тава намазва се с мазнина ,поръсва се с брашно и са разтила на тънко под един сантиметър.Нарязва се на квадратчета.Който има търпение може да и суши във фурната на 50 градуса ,а който  иска за по бързо газ на фурната да си сменят цвета и намаляваш на 50 градуса докато станат хрупкави.Могат да се сушът на слънце или в дехидратора ,но  не съм пробвал затова  приятен апетит…. :pensif_29: :Content_14:




Активен

барбаронка

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 82
    • Най-красивото място- вкъщи
Re:Киноа кракер с дъх на пица
« Отговор #4 -: 30-06-2012, 10:03:57 »

Ники, чудно са ти се получили :Content_14: . Аз днес мислех да забъркам някакви крекерчета и да ги метна на перваза да се сушат на слънце ще пробвам тези :)
Активен
"Най- необходимото познание е да се научиш да забравяш ненужното."Антистен
 

Страницата е създадена за 0.11 секунди с 23 запитвания.