Много ви благодаря за отговора, момичета
За тия 6 месеца, когато ми поставиха диагноза ПКЯ, пробвах с чай от бял равнец, който се пие на 3 пъти през деня, половин час преди ядене. Тази процедура спазвах стриктно 2 месеца, после се почива 2 месеца и след това по същата схема може да се прави. Сега мисля да подновя този тип лечение, както и да си купя сок от алое, защото съм чела, че помага за такъв тип проблеми. Освен това се старая да се храня здравословно - предимно плодове и зеленчуци (вегетарианка съм и почти не ям яйца и млечни продукти). С гладуване не съм опитвала, защото съм много слаба и ме е страх какво ще се получи
42-43 кг за ръст от 162 см... Все пак се чудя дали да не направя един житен режим, макар че всеки килограм ми е ценен...
Странното е, че нямам никакви проблеми с цикъла (да чукна на дърво) - съвсем редовен ми е, но тия ПКЯ и този пролактин не зная от къде се появиха... Иначе предполагам, че хипофизата ми е наред, тъй като си правих изследвания за TSH и си беше в норма.
Явно трябва нещо да променя в начина си на живот, но мисля, че правилният път няма да е с лекарства и противозачатъчни... И все пак ме е страх да се откажа от тях, заради глупавия пролактин, който надвишава около 300 % нормата си. Надявам се някой да сподели опита си с подобен тип проблеми
Още веднъж много ви благодаря