Рецептата е общо-взето като за другите хумуси, но ми беше доста интересно да пробвам варианта с тиква и се оказа много вкусно
Тиквен хумусПродукти:2 ч.ч. сурова тиква, нарязана на парчета
2 с.л. тахан (аз замених с 4 с.л. слънчогледово семе)
2-3 скилидки чесън
1/2 ч.л. сол
1 с.л. зехтин
1/2 ч.л. кимион
сокът от 1/2 или цял лимон
няколко стръка магданоз
Направа:Смелете всички продукти без магданоза в кухненския робот или блендер. Ако тиквата е по-суха и не се получава хубава консистенция на хумуса, добавете някоя и друга лъжица вода (това на мен не ми хрумна навреме, както се вижда и от снимката, но и така по-сух си беше супер тоя хумус).
Магданозът се накълцва на ситничко, добавя се накрая към сместа и се разбърква.