Някой обърна ли внимание? Момичето каза "
Появи се след прием на противозачатъчни /поне така мисля/ Вече години съм така "
Ако наистина хормоните са разбутали нещо, тогава храненето не е от особено значение
( че не е еталонно, не е ..) Тези а ла Гайдурковски басни, че с храненето всичко се оправя, само галят ухото и вдъхват излишен оптимизъм..
При прием на хормони, често се разбутва баланса в ендокринната система. ( взимането на хормони винаги е опасно , защото се влиза на дълбоко, "софтуерно" ниво, където само Зевс знае какво се случва..)
Защото всичките жлези са свързани. Но къде и какво се е разбутало..
Ако се е разбутала щитовидната жлеза например , това е свързано с вегетативната нервна система, която пък командва работата на всички органи ! Вкл. и на храносмилателните. И ако е така - тогава и най-доброто хранене да имаш на света, проблемът ще си остане, защото е на друго ниво.
И в този случай трябва да се работи по вегетативната .. Но и там не е лесно , само с валериана и мента не става
Аз съветвам да си направи момичето капиляроскопия и ще разбере дали проблемът е от нервите. ( при невролог се прави, но не всеки е компетентен по това изследване ) Тази препоръка от гастроентеролог да не се чака! Не са запознати как се диагностира вегатативната дистония , защото това е вече друга специалност, а те щом в тяхната си не могат да се справят..значи "сещай се снахо" ..