Марулченце, Марулченце...
все си мисля, че това е нещо, което ще отшуми. Аз всъщносто от около 3-4 седмици ям доста сурова храна. За това време се е случило само няколко пъти да ям готвено 3-4 . Дори незнам защо почнах да го правя. Някакво вътрешно усещане и желание за повече енергия. Доста съм далече от идеята на веганството, като цяло. Една приятелка ми предлагаше да ми даде някакъв филм за животинките, но аз никак не съм надарена да бъда любвеобвилна към тях и не мисля, че това е нещо което може да ме откаже от да употребявам животински продукти под всякаква форма.Аз искам да се чувствам добре и работоспособна, а не вечно уморена , пъпчасала / макар и вече на завидна възраст/ и вечно мрънкаща.
За сега не мога да кажа,че нещо ми е по-различно от преди освен, че лицето ми изглежда доста свежо по моя преценка. Просто коремчето ми направи впчатление, защото в момента реално започнах да слабея, а когато това ми се е случвало преди то първо отразяваше промените. Виж...тази екстра доста добре ми дойде
червата ми са мега-работливи (това е обратното на лениви)
общо взето ям по следния начин:
към 7.30 плодове
към 10-10.30 ядково мляко
в обедно време салата с кълнове + течна салата
това защо ли го правя?
след обед към 16.00 плод или ядково мляко
вечер салата , ядки
и много късно вечер преди лягане - няколко фурми
Доволна съм ,че спрях да ям вафли, кексчета и други сладкиши и не мога да кажа ,че ми липсва. Явно вкусът наистина трябва да се възпитава.
До мястото на което работя правят едни такива маслени банички - голямо изкушение ми бяха, но вече и те не ме впечатляват. Незная до кога ще издържа, не съм тръгнала с идеята , че от днес спирам да ям еди-какво си. До когато - до тогава. Интересно ми е да пробвам рецептите, които Мер е публикувала в сайта, защото въпреки, че не съм вегетарианка/ веганка винаги съм обичала някои от нещата които консумират - някои видове кълнове, салати, по-екзотични храни от магазините за здравословна храна. Обичам да експериментирам и е възможно този експеримент да бъде доста дълготраен.
Може би вече съм задавала доста глупави въпроси, може би ще продължа да задавам такива, но иначе няма как да се науча. А всички тук са доста търпеливи и дават отговор дори и на неразумни въпроси.